Отборите на Удинезе и Аталанта завършиха наравно 2:2 на “Дачия

...
Отборите на Удинезе и Аталанта завършиха наравно 2:2 на “Дачия
Коментари Харесай

Аталанта също не успя да надвие Удинезе

Отборите на Удинезе и Аталанта приключиха наедно 2:2 на “Дачия Арена ” в зрелищен дуел от 9-ия кръг на Серия А. Така бергамаските останаха без проваляне през този сезон, а фриуланите не са губили от първия кръг, когато първенецът Милан надви с 4:2 над тях. Все отново това реми постави завършек на поредицата на гостите от шест триумфа, а техният конкурент беше в серия от три победи.

След ненадейно спокойни първи 30-ина минути в 36-ата Адемола Луукман въпреки всичко откри резултата в интерес на гостите, откакто се възползва от добра асистенция на Луис Муриел и опъна мрежата с шута си отблизо разстояние. Втората част несъмнено предложи по трогателен футбол. В 56-ата минута Муриел удвои задатъка на своя отбор от дузпа, която самичък си завоюва след нарушаване на Дестини Удоджи. В 67-ата минута обаче Жерард Деулофеу върна едно попадение със страховит директен свободен удар. Това в допълнение стимулира неговия тим, който се втурна в търсене на най-малко изравнителен гол и стигна до него в 78-ата минута. Тогава капитанът Роберто Перейра центрира към Неуен Перес, който с глава добута топката във вратата за крайното 2:2.

Така Аталанта е едноличен водач в класирането с 21 точки, а Удинезе към този момент е трети с 20 пункта, колкото имат също по този начин Наполи и Милан.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите мачове от италианските Serie A и Coppa Italia, онлайн, в ефира на MAX Sport 3.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР