Отборите на Тунис и Франция играят при резултат 0:0 в

...
Отборите на Тунис и Франция играят при резултат 0:0 в
Коментари Харесай

ГЛЕДАЙ НА ЖИВО: Тунис - Франция 0:0, петлите са под обсада

Отборите на Тунис и Франция играят при резултат 0:0 в мач от група „ D “ на Световното състезание в Катар. В 8-ата минута Надер Гандри означи и даде преднина на Тунис, само че голът бе анулиран поради засада.

Още в 4-ата минута Тунис сътвори отлична офанзива отляво, топката бе в краката на Бен Ромдан, който на два пъти бе блокиран от Ибрахима Конате. Топката въпреки всичко излезе в ъглов удар, от който обаче футболистите на Тунис не се възползваха.

В 8-ата минута Тунис се възползва от директен свободен удар и положително центриране, а Гандри прати топката в мрежата на " петлите ". Голът обаче бе анулиран поради засада след къса инспекция от ВАР.

Пет минути по-късно Уахиб Хазири получи добър пас и се опита да се измъкне зад тила на Конате, само че французинът го спря, а нападателят на Тунис падна на земята в наказателното. Главният арбитър подмина обстановката, като сподели, че дузпа нямя по какъв начин да има. 

Тунис продължи да е по-добрият тим на терена. В 17-ата минута Слиман нахлу в наказателното, само че бе блокиран, той се опита да откри собствен съотборник, само че след няколко рикошета и съществено безредие топката излезе преди някой да нанесе удар към Стив Манданда.

В 26-ата минута Чуамени изведе по прелестен метод Кингсли Коман, който обаче не съумя да поеме топката по най-хубавия метод и тя му избяга. Французинът въпреки всичко опита изстрел, който обаче мина настрана от вратата. Стражът на Тунис не трябваше да се намесва.

Само две минути по-късно Уахби Хазри получи топката в наказателното поле и съумя да центрира, а на плонж се хвърли Лайдуни, който стреля с глава. Топката рикошира в бранител на Франция и Стив Манданда трябваше да покаже извънреден инстикт, с цел да улови топката. В 34-ата минута дойде ново рисково центриране в наказателното поле на " петлите ", Камавинга обаче се оправи чудесно и почисти. Франция опита да провежда бърза контраофанзива, само че след неточност в паса, те още веднъж предадоха топката на " пустинните лисици ".

Уахиб Хазири отпрати доста мощен удар в 35-ата минута към Стив Манданда, който съумя да боксира топката. Последва корнер за Тунис, само че без нищо рисково.

LIVE |   0:0

Световно състезание по футбол, Катар 2022, група „ D “, трети кръг

Съставите на двата тима:

ТУНИС : Аймен Дахмен, Али Маалул, Ясин Мериа, Монтасар Талби, Вайди Кешрида, Мохамед Бен Ромдан, Елис Скири, Айса Лайдуни, Енис Слиман, Надер Гандри, Уахиб Хазири

Селекционер: Джалел Кадри

ФРАНЦИЯ : Стив Манданда, Едуардо Камавинга, Аксел Дизази, Рафаел Варан, Ибрахима Конате, Жордан Верету, Орелиан Чуамени, Юсуф Фофана, Матео Гендузи, Кингсли Коман, Коло Муани

Селекционер: Дидие Дешан

Главен арбитър: Мат Конгър, Нова Зеландия

Стадион: „ Едюкейшън Сити Стейдиъм “, Ал Раян, Катар
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР