Отборите на ЦСКА (Москва) и Арсенал играят при резултат 2:0

...
Отборите на ЦСКА (Москва) и Арсенал играят при резултат 2:0
Коментари Харесай

ЦСКА - Арсенал 2:0 и отменен гол на гостите - гледайте мача тук!

Отборите на ЦСКА (Москва) и Арсенал играят при резултат 2:0 в реванша между тях от 1/4-финала в Лига Европа. Резултатът за домакините откри Фьодор Чалов в 39-ата минута. Кирил Набабкин пък удвои в 50-ата минута. В първия дуел в Лондон англичаните завоюваха с 4:1.

Домакините излизат с двама в офанзива в лицето на Ахмед Муса и Чалов. От по-задни позиции поддръжка ще им оказват Александър Головин и Алан Дзагоев. Българинът Георги Миланов още веднъж не е измежду титулярите за своя отбор.

#CSKA starting XI for @Arsenal #UEL pic.twitter.com/njtv2Povbn
— PFC CSKA Moscow (@PFCCSKA_en) April 12, 2018
Арсенал пък залага на Александре Лаказет на върха на офанзивата, а той ще има поддръжката на Дани Уелбек, Месут Йозил и Джак Уилшир.

OUR TEAM FOR #CSKAvAFC pic.twitter.com/d08lppcXHM
— Arsenal FC (@Arsenal) April 12, 2018 В началните минути двата тима работят по-внимателно и действителните благоприятни условия пред двете порти липсват.

Едва в 21-ата минута се стигна до първия удар в мача, а негов създател бе Кристиян Бистрович, който шутира от далечна отдалеченост, само че много неопределено.

LACA pic.twitter.com/snGsanZodb
— Arsenal FC (@Arsenal) April 12, 2018
В 27-ата минута и Арсенал провежда добра офанзива. Лаказет получи на стрелкова позиция в пеналта, само че в последния миг бранител съумя да блокира удара му.

ЦСКА се постанова да прави насилствена промяна. В 38-ата минута на мястото на Алан Дзагоев влезе Витиньо.

В 39-ата минута домакините откриха резултата. Топката бе центрирана към Набабкин, който стреля с глава, Петер Чех избави, само че Чалов бе заел добра позиция и от близко довкара за 1:0.

Минута по-късно и Витиньо насочи първия си рисков удар в мача, въпреки и без да затрудни Чех.

В 42-ата минута след центриране от корнер топката не бе изчистена добре и стигна до Бистрович, който стреля мощно от воле над вратата.

В добавеното време на първата част Кирил Набабкин опитва забавен диагонален удар, само че около вратата.

В края на полувремето домакините претендираха и за дузпа за игра с ръка на Аарън Рамзи в наказателното поле, само че такава не бе дадена.

В 50-ата минута Головин реши да стреля от далечна отдалеченост и много затрудни Чех, който мазета, само че в краката на Набабкин, а той от близко довкара във вратата за 2:0.

В 53-ата минута Головин стреля рисково от фаул, само че вратарят на Арсенал с блестяща интервенция опази вратата си от ново попадение.

В 57-ата минута Арсенал можеше да стигне до доста скъп гол. Мохамед Елнени с глава прати топката във вратата на руснаците, само че попадението вярно бе анулирано поради засада.

В 69-ата минута гостите имаха нов късмет. При едно центриране от корнер топката бе свалена на задната греда към Лоран Косиелни, който стреля от близко, само че над вратата.

В 71-ата минута обаче и домакините пропуснаха страхотна опция. Сергей Игнашевич насочи същински снаряд от към 25 метра и топката профуча рисково покрай гредата.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!
Лига Европа 1/4 кръг, четвъртък 12 април  ЦСКА (Москва) 2:074 минута  Арсенал
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР