Отборите на ЦСКА и Лудогорец ще влязат в решителни битки

...
Отборите на ЦСКА и Лудогорец ще влязат в решителни битки
Коментари Харесай

ЦСКА и Лудогорец посягат към груповата фаза на евротурнирите

Отборите на ЦСКА и Лудогорец ще влязат в решителни борби за присъединяване в груповата фаза на Лига на конференциите и Лига Европа довечера, изправяйки се надлежно против Базел и Жалгирис. Двата клуба ще опитат да си обезпечат освен още шест европейски мача до края на годината, само че и съществени финансови приходи, които вървят с присъединяване в групите на двата шампионата.
ЦСКА надигра Базел в първия мач в София
ЦСКА има привидно по-тежката задача в Лига на конференциите, защото има за противник клуб на доста съществено европейско равнище – швейцарския Базел. „ Червените “ обаче изнесоха отличен мач против своя противник на Националния стадион „ Васил Левски “ преди седмица, като могат да съжаляват, че завоюваха единствено с 1:0. Треньорът на Базел Александър Фрай не изглеждаше обезпокоен от развиването на дуела и съобщи, че задачата пред неговия тим е ясна – да победи в реванша. Швейцарският гранд е променлив в изявите си от началото на сезона, само че в предходния кръг на шампионата в профил датския Брьондби, а в неделя записа победен триумф за Купата на страната.

От своя страна ЦСКА в профил поредно северномакедонския ФК Гьорче Петров и ирландския Сейнт Патрикс, като и в двата случая трябваше да постави много старания след неубедително показване в първите мачове. „ Червените “ направиха нулево тъждество при визитата си в Скопие, преди да разбият своя противник с 4:0 на „ Българска войска “, след което записаха домакинска загуба от Сейнт Патрикс с 0:1, само че взеха реванша в Ирландия с 2:0 и се класираха за плейофната фаза на шампионата.

„ ЦСКА би трябвало да бъде толерантен, рационален, да си изчака момента и да продължим. Знаем, че Базел е доста стойностен тим, доста мъчно ще е, само че сме готови и ще продължим “, сподели изпълнителният шеф на „ армейците “ Филип Филипов при отпътуването на отбора за Швейцария.

„ Всяка една минута в мача е значима. Той е 90 минути. Във всеки един миг може да се реши в едната или в другата посока. Затова споделям, че би трябвало да сме съсредоточени и доста умни. Не се взема решение сезонът с един мач. Сезонът е шампионата, присъединяване в Лигата на конференциите, за Купата, тъй че един мач не дефинира сезона “, добави той.

При класиране за групите на Лига на конференциите ЦСКА ще си обезпечи 2,94 милиона евро плюс 500 хиляди евро за всяка победа и 166 хиляди за тъждество.
Анте Шимунджа чака тежък мач за неговия отбор във Вилнюс
В Лига Европа Лудогорец също има задатък от 1:0 след семейството си на Жалгирис, а през днешния ден ще би трябвало да брани преднината си в Литва. „ Орлите “ изрично надиграха своя противник в Разград преди седмица и пропуснаха куп положителни положения, с които можеха да запишат по-убедителен триумф.

Шампионите на България започнаха европохода си през този сезон още в първия кръг на Шампионската лига, където се оправиха с черногорския Сутиеска, след което победиха първенеца на Ирландия Шамрок Роувърс, само че бяха спрени от Динамо Загреб в третия кръг на конкуренцията. По този метод разградчани се трансферираха в плейофите на Лига Европа.

Жалгирис също в профил два противника в квалификациите на Шампионската лига, преди да отпадне от Бодьо/Глимт.

„ Имаме преимущество, искахме да имаме преимущество след първия мач. Но в този момент мога да кажа, че можехме да имаме по-голямо преимущество. Това няма да промени подготовката ни за идващия мач. Трябва да останем съсредоточени за втория мач. Нормално е да ни бъде мъчно в реванша, тъй като това е плейоф за влизане в групите на Лига Европа ", разяснява треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа след триумфа в първия мач.

Класиране на Лудогорец в групите на Лига Европа ще донесе на клуба награда от 3,64 млн. евро, както и 630 хиляди за всяка победа и 210 хиляди за тъждество.

Лудогорец гостува на Жалгирис от 19:00 часа българско време, като дуелът ще бъде излъчен от Diema Sport 3, а мачът на ЦСКА в Базел стартира в 20:00 часа и ще бъде излъчен по Diema Sport. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР