Отборите на ЦСКА и Лудогорец ще се изправят един срещу

...
Отборите на ЦСКА и Лудогорец ще се изправят един срещу
Коментари Харесай

Дербито ЦСКА - Лудогорец спуска завесата на Българска армия

Отборите на ЦСКА и Лудогорец ще се изправят един против различен в неделя, 10 декември, от 17:45 часа в дербито от 20-ия кръг на Първа лига, с който се поставя завършек на есенния полусезон в шампионата. Битката сред главните кандидати за купата ще бъде със специфичен исторически заряд, защото това ще е последният мач, който ще се изиграе на стадион " Българска войска ". В дните след срещата ще стартира разрушаването на 56-годишното оборудване, след което и построяването на новия дом на всички " армейци ".


Мачът обаче има двойно огромен залог, защото ще е с основно значение в борбата за купата. При триумф " алените " ще зимуват на върха, дружно с отбора на Черно море, който има 45 точки след успеха си над Славия в събота. Победа на ЦСКА ще значи и шест точки повече от 12-кратния първенец преди началото на пролетния полусезон, въпреки че " орлите " ще са с мач по-малко. От своя страна разградчани имат опцията да се изравнят с " алените " при триумф на " Българска войска ", като ще имат и мач задатък.

И двата отбора са непостоянни от началото на сезона, като ЦСКА стартира доста едва под управлението на Саша Илич, което докара до треньорска промяна и връщането на Нестор ел Маестро. Той също имаше тежък старт отпред на отбора, само че по-късно стабилизира играта и " алените " започнаха да натрупат победи, като те са тимът в най-хубава форма в последните два месеца, въпреки че в последния кръг направиха тъждество при гостуването си на Славия.

От своя страна Лудогорец редува изразителни победи с 4-5 гола разлика с неуместно изгубени точки. Това своенравие коства работата на треньора Ивайло Петев, който донесе домакински дубъл на " орлите " през предишния сезон. Идването на Георги Дерменджиев за трети път в Разград привидно усъвършенства нещата, само че първенците бяха попарени от Славия с 2:3 вкъщи неотдавна.

Първият мач сред двата отбора през сезона приключи с победа с 3:0 за Лудогорец в Разград, само че този път ЦСКА ще може да разчита на съществено преимущество - цялостните до краен лимит трибуни на " Българска войска " и спомагателната страст от сбогуването със стадиона. Това бе очебийно и от легендата на " армейците " и българския футбол Христо Стоичков, който най-вероятно ще наподобява дуела онлайн. " Колкото и хора да дойдат, ще има доста сълзи. Аз ще бъда един от тях, тъй като споменът си е спомен. Само след няколко дни този стадион няма да го има. Сигурно на мен след последния съдийски сигнал ще ми текнат сълзите ", показа Стоичков в обществените мрежи.

В неделя ще се изиграят още два мача от Първа лига. ЦСКА 1948 посреща Крумовград от 12:30 часа, а от 15:00 Ботев Пловдив е хазаин на Хебър.

Пълна стратегия с мачовете от 20-ия кръг в Първа лига:

Събота, 9 декември

Локомотив София – Арда 0:1

Черно море – Славия 3:0

Ботев Враца – Левски 0:1

Неделя, 10 декември

12:30, ЦСКА 1948 – Крумовград

15:00, Ботев Пд – Хебър Пазарджик

17:45, ЦСКА – Лудогорец

Понеделник, 11 декември

15:00, Локомотив Пд – Пирин Благоевград

17:30, Берое – Етър. /БГНЕС


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР