Отборите на ЦСКА и Левски ще се изправят един срещу

...
Отборите на ЦСКА и Левски ще се изправят един срещу
Коментари Харесай

Левски ще търси първа победа над ЦСКА от три години насам

Отборите на ЦСКА и Левски ще се изправят един против различен за трети път през сезона през днешния ден, когато ще изиграят своя мач от първия плейофен кръг на шампионата. Двубоят на Националния стадион " Васил Левски " стартира в 17:00 часа, а двата отбора влизат в дербито в друго въодушевление.

За първи път от много време насам " алените " не са очевиден любимец против огромния си конкурент. " Сините ", които за последно са печелили дербито през февруари 2019-та година, се намират в добра форма през пролетния полусезон, като в последната си среща реализираха победа над първенеца Лудогорец в Разград с 3:2. От своя страна ЦСКА е неуверен след подновяването на Първа лига, а единствено преди няколко дни треньорът на отбора Стойчо Младенов си потегли от " Българска войска " поради разминавания със притежателя Гриша Ганчев.

Поради това отпред на " армейците " за дербито ще бъде именитият британски експерт Алан Пардю, който има богат опит във Висшата лига. Бившият треньор на Нюкасъл, Уест Хям и Кристъл Палас ще води ЦСКА против Левски и в реванша със Славия идната седмица, преди да стане ясно кой ще е новият непрекъснат ментор на отбора. Треньорът на Левски Станимир Стоилов няма да може да води своите играчи от аварийна пейка, откакто получи червен картон след края на дуела с Лудогорец.

И двата отбора имат избрани кадрови проблеми, като " алените " са без своя капитан Юрген Матай, а Томас Лам е под въпрос поради травма. Левски няма да може да разчита на един от главните си играчи в отбрана Хосе Кордоба, който получи червен картон против " орлите ", само че капитанът на отбора Николай Михайлов ще се завърне в игра след травма. Централният халф Георги Миланов ще бъде под въпрос до последно поради лека контузия.

Двата отбора преследват разнообразни цели в шампионата до края на сезона. ЦСКА на процедура загуби шансове да се бори с Лудогорец за купата, като загуба в неделното дерби ще значи, че разградчани публично са първенци на България за 11-ти следващ път. Левски заема пето място в класирането с 42 точки и ще се опита да пребори Ботев Пловдив и Черно море за третата позиция в крайното класиране и бараж за присъединяване в евротурнирите през идващия сезон.

Двубоят ЦСКА - Левски на Националния стадион стартира в 17:00 часа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР