Отборите на ЦСКА и Левски се изправят един срещу друг

...
Отборите на ЦСКА и Левски се изправят един срещу друг
Коментари Харесай

НА ЖИВО: ЦСКА vs Левски - съставите

Отборите на ЦСКА и Левски се изправят един против различен в най-големия мач в българския клубен футбол. Дербито сред „ червени “ и „ сини “ още веднъж ще раздели освен София, само че и България за 90 минути. Двубоят на Националния стадион „ Васил Левски “ е с начален час 14:45, а основен арбитър е Радослав Гидженов.

Сблъсъкът ще може да наблюдавате по DIEMA SPORT, а на Gong.bg ще го проследим минута по минута с цяла палитра мултимедийно наличие.

Настроенията и формите на двата тима са задоволително положителни, с цел да се чака прекрасен мач и същинско дерби. На трибуните е повече от ясно, че ще бъде горещо, тъкмо както прилича на дуел от подобен диаметър.

В лагера на ЦСКА наподобява има единствено една въпросителна. Тя е обвързвана с новата звезда на отбора Майкъл Естрада. Еквадорецът преоткри формата си при „ алените “ и е взел участие във всеки от последните 4 гола на отбора (3 попадения + 1 асистенция). Естрада взе пълноценно присъединяване в последната подготовка преди дербито, като единствено от Нестор Ел Маестро зависи дали ще разчита на южноамериканеца от първата минута, или от пейката.

Най-добрата вест за Ел Маестро в буйната седмица на дербито бе възобновяване на Марселино Кареасо и Браян Кордоба. Полузащитникът сигурно ще стартира от първата минута, а същото на 99% важи и за защитник.

Вратарят на ЦСКА – Густаво Бусато, ще посрещне своя 161-ви мач под рамката за 31-кратния първенец, с което ще изпревари Ибрахима Гай и Жеферсон в клбуния лист на чужденците с най-вече мачове.

Откъм кадрови капацитет, обстановката в Левски не е до дъно безоблачна. Десният краен бранител на „ сините “ Жереми Петрис не съумя да приключи последното занятие на отбора, само че е прекомерно евентуално той да бъде пожертван и да започва срещата.

Николай Костов обаче ще би трябвало да се лиши от някой от петимата бразилци в състава. Очакваше се Уелтън и Цунами да получат своите български паспорти през седмицата, което да „ отключи “ ръцете на Костов и той да може да употребява всички латиноси в състава си. За жал на 26-кратния отличник, това не се случи и евентуално Дарлан ще отпадне от сметките.

В групата на Левски обаче ще се завърнат Асими Фадига и Патрик-Габриел Галчев, единият изтърпял наказане, другият преборил вирус. Кристиан Димитров също е на 100% възобновен още отпреди близо седмица и ще се бори за титулярно място в ариергарда с Келиан ван дер Каап.

Любопитен факт за треньорите на двата отбора е, че и Нестор Ел Маестро, и Николай Костов карат своите втори интервали отпред на двата гранда надлежно. За разлика от Костов, който няма дерби на скамейката на Левски, то Ел Маестро има едно в актива си – загуба с 0:1 през септември 2018-а.

Преди дуела на „ Васил Левски “ ЦСКА е на трета позиция с 24 точки и в серия от пет следващи победи. Левски е два пункта обратно на петата позиция. А къде ще се озоват двата отбора след изиграването на дерби №1 на България, ще бъде ясно към 16:30 часа.

14,45 /

Стадион: " Васил Левски "

Съдия: Радослав Гидженов

ВАР: Ивайло Стоянов, Георги Кабаков, Георги Тодоров

Съставите на двата тима:

ЦСКА (3-4-1-2):  1. Густаво Бусато, 22. Енес Махмутович, 21. Амос Юга, 6. Християн Петров, 19. Иван Турицов, 7. Джонатан Линдсет, 17. Емануел Шакич, 26. Марселино Кареасо, 14. Тобиас Хайнц, 9. Дюкенс Назон, 29. Майкъл Естрада

Резерви:  25. Димитър Евтимов, 13. Браян Кордоба, 4. Мено Кох, 20. Асен Дончев, 15. Тибо Вион, 8. Станислав Шопов, 10. Жираир Шагоян, 30. Данило Асприля, 11. Матиас Фаетон

Треньор: Нестор Ел Маестро

Левски (4-1-2-3) : 1. Пламен Андреев, 2. Жереми Петрис, 50. Кристиан Димитров, 33. Хосе Кордоба, 6. Цунами, 8. Андриан Краев, 97. Асими Фадига, 10. Асен Митков, 7. Роналдо, 9. Рикардиньо, 17. Уелтон 

Резерви: 13. Николай Михайлов, 4. Виктор Любенов, 5. Келиан ван дер Каап, 11. Джавад Ел Джемили, 16. Преслав Бачев, 20. Асен Чандъров, 22. Патрик-Габриел Галчев, 88. Марин Петков

Треньор: Николай Костов
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР