Отборите на ЦСКА и Левски играят при резултат 0:1 във

...
Отборите на ЦСКА и Левски играят при резултат 0:1 във
Коментари Харесай

Финалът на SESAM Купа на България: „Левски поведе срещу ЦСКА

Отборите на ЦСКА и Левски играят при резултат 0:1 във финала на SESAM Купа на България

Илиян Стефанов откри резултата в 57-ата минута, осведоми.

Двубоят на стадион „ Васил Левски” стартира с лек териториален превес за символичните домакините от ЦСКА. Атаките на „ червените” се развиваха най-вече отдясно, където действаше Георги Йомов. Натскът на ЦСКА обаче не докара до нещо значително пред вратата на Пламен Андреев като се изключи един корнер, който не представляваше компликация за защитата на „ сините”.

Първият изстрел в мача към една от двете порти пристигна в 9-ата минута, когато Хосе Кордоба опитва шанса си от отдалеченост, само че не откри задачата.

В 19-ата минута Левски бе доста покрай откриването на резултата. „ Сините” стигнаха до свободен удар наоколо до наказателното поле на ЦСКА, откакто Томас Лам фаулира Георги Миланов и получи първия жълт картон на в срещата. След разиграването се стигна до блъсканица в пеналта символичните домакини, като Илиян Стефанов се озова безусловно самичък против Бусато. Халфът на „ сините” обаче се засуети и разреши на защитник на ЦСКА да му избие, а по-късно вратарят на „ червените” улови.

Следващият забавен миг в мача бе основан от Греъм Кери, който се нагърби с осъществяването на директен свободен удар от много сериозна отдалеченост. Халфът на ЦСКА стреля мощно, само че сантиметри не му доближиха да откри задачата.

В 29-ата минута ЦСКА провежда доста добра контраофанзива. Йомов съумя да доближи една на пръв взор безнадеждна топка зад защитата на Левски. Напредна добре по лявото крило, финтира Кордоба и центрира чудесно на другия фланг, където Тибо Вион стреля от въздуха, само че около вратата.

Няколко минути по-късно забавните моменти се придвижиха пред противниковата врата. Филип Кръстев направи доста добър пробив през центъра на защитата на ЦСКА и понечи да комбинира с Цунами, който бе на границата на наказателното поле. Йомов обаче съумя да изпревари своя съперник и да почисти в ъглов удар.

В 37-ата минута пред Левски се откри прелестна опция за гол след неточност в защитата на „ червените”. След центриране отдясно, Мено Кох игра нерешително и не съумя да почисти топката. Коженото кълбо попадна в Билал Бари, който от своя страна също не съумя да стреля от близо седем метра.

Първият прецизен удар пристигна минутка преди края на първата част, когато Сонко Сундберг засече центриране от корнер. Ударът му обаче бе много слаб и не затрудни Бусато.

Така след едно полувреме на надхитряне, двата отбора не съумяха да се изненадат и разумно първата част приключи с доста малко благоприятни условия за гол и нито едно попадение.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР