Отборите на Тотнъм и Челси играят при резултат 0:1 в

...
Отборите на Тотнъм и Челси играят при резултат 0:1 в
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Тотнъм - Челси 0:1, VAR отмени две дузпи и гол за шпорите

Отборите на Тотнъм и Челси играят при резултат 0:1 в полуфинален мач реванш от шампионата за Купата на Лигата в Англия.

Двубоя може да наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA oт 21,45 часа. В Gong.bg ще проследим развиването на дуела онлайн.

След първия мач на „ Стамфорд бридж” отборът на Томас Тухел има преднина от два чисти гола, откакто се наложи с 2:0.

Победителят от полуфиналния конфликт ще срещне на финала спечелилия от другата двойка – Арсенал – Ливърпул.

Първата действителна голова опция в мача пристигна в 7-ата минута, когато домакините стигнаха до директен свободен удар от доста комфортна позиция пред наказателното поле. С осъществяването се нагърби звездата на „ шпорите” Хари Кейн, който обаче стреля в стената. След последвалото разиграване домакините не съумяха да провеждат добра офанзива и да застрашат вратата на своя съперник.

Още в идната офанзива Челси отговори с изстрел на Вернер, който обаче мина над вратата. Германският нападател се опита да трансферира технично вратаря на домакините, само че не съумя да уцели рамката на вратата.

В 11-ата минута Рюдигер откри с дълъг пас Лукаку в предни позиции, който овладя доста добре и макар опитите на защитник да го спре, съумя да насочи изстрел към вратата на Тотнъм. Голини обаче работи невъзмутимо и парира удара.

Резултатът в мача бе открит след 18 минути игра, когато играчите на Томас Тухел стигнаха до следващия си корнер пред вратата на „ шпорите”. Топката бе центрирана в наказателното поле, където вратарят на домакините Голини се размина нея, и разреши на Рюдигер да играе с коженото кълбо. Бранителят на „ сините” бе извърнат с тил към вратата, само че топката го удари в гърба и откакто се отклони в напречната греда, вледя в мрежата за 1:0.

В края на първото полувреме се стигна до дискусионна обстановка, при която реферът Андре Маринър отсъди дузпа в интерес на Тотнъм, само че след обзор на ситуацията с VAR, наказателният удар бе анулиран.

Антонио Рюдигер събори нахлуващия Хойберг в наказателното поле, като в началото Маринър се заблуди, че нарушаването е в пеналта и разумно уточни бялата точка. Повторенията обаче демонстрираха, че Рюдигер нарушава разпоредбите на сантиметри преди наказателното поле. Реферът анулира решението си и отсъди директен свободен удар, от който домакините не съумяха да се възползват.

В 56-ата минута основният рефер позволи нова неточност, отсъждайки нова несъществуваща дузпа за Тотнъм. Хари Кейн изведе по отличен метод Лукас Моура в наказателното поле, който обаче бе изпреварен от Кепа Арисабалага. Вратарят на Челси очевидно първи игра с топката и съумя да я избие. Моура се строполи на земята, а реферът уточни 11-те метра. Този път Андре Маринър самичък трябваше да прегледа обстановката с VAR, с цел да анулира за повторно свое решение.

LIVE • ТОТНЪМ – ЧЕЛСИ 0:1

0:1 Рюдигер 18'

Купа на лигата, полуфинал, мач реванш

Стадион: „ Тотнъм Хотспър”, Лондон

Тотнъм : Голини, Танганга, Уинкс, Роял, Ло Селсо, Моура, Хойберг, Дохърти, Бен Дейвис, Санчес, Кейн

Мениджър: Антонио Конте

Челси : Арисабалага, Аспиликуета, Рюдигер, Хъдсън-Одой, Сар, Кристенсен, Маунт, Ковачич, Жоржиньо, Вернер, Лукаку

Мениджър: Томас Тухел
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР