Отборите на Спортинг Лисабон и Арсенал завършиха наравно 1:1 в

...
Отборите на Спортинг Лисабон и Арсенал завършиха наравно 1:1 в
Коментари Харесай

Спортинг Лисабон и Арсенал не се победиха в голово шоу и оставиха всичко за реванша

Отборите на Спортинг Лисабон и Арсенал приключиха наедно 1:1 в първи дуел от осминафиналите на Лига Европа.

„ Топчиите “ откриха резултата на стадион „ Жозе Алваладе “ в 22-ата минута, когато Фабио Виейра центрира от ъглов удар в наказателното поле на домакините, а присъединилият се в офанзива защитник на гостите Вилиам Салиба се извиси във въздуха и с глава прати неспасяемо топката в мрежата зад вратаря на „ лисабонските орли “ Антонио Адан.

Спортинг възвърне равенството по-късно повече от половин час игра. Маркъс Едуардс центрира във вратарското поле на Арсенал, където неуверени дейности на стража Мат Търнър разрешиха на Гонсало Инасио да го надскочи във вратарското поле и с глава да се разпише.

Домакините направиха цялостен поврат в 55-ата минута, когато Едуарс проби по левия фланг изведе в пеналтерията на гостите Педро Гонсалвеш, който стреля от дребен ъгъл, вратарят Търнър мазета, само че при добавката Паулиньо прати топката в опразнената врата с изстрел от близка отдалеченост.

Съставът на Микел Артета възвърне паритета по-късно повече от час игра. Букайо Сака лиши топката на Хидемаса Морита на центъра, след което комбинира с Гранит Джака, който опита да центрира топката от фланга в наказателното поле на Спортинг, само че топката се отби в тялото на Морите и влетя в долния десен ъгъл на вратаря Адан.

Реваншът е в четвъртък, 16 март, от 22 часа българско време на стадион „ Емирейтс “ в Лондон.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР