Отборите на Специя и Аталанта завършиха наравно 2:2 на Алберто

...
Отборите на Специя и Аталанта завършиха наравно 2:2 на Алберто
Коментари Харесай

Аталанта се спаси срещу Специя с късни голове

Отборите на Специя и Аталанта приключиха наедно 2:2 на „ Алберто Пико “ в зрелищен дуел от 16-ия кръг на Серия " А ". Българският национал Петко Христов остана на пейката на „ орлетата “ през целия мач.

Срещата стартира чудесно за домакините, които поведоха още в 8-ата минута. Тогава Емануел Джеси се разписа от близко след асистенция на Мбала Нзола. Десет минути по-късно обаче Специя извърши насилствена промяна, при която вратарят Йероен Зоет напусна терена след конфликт с Дуван Сапата и по този начин 20-годишният Петър Зовко дебютира за отбора. Малко по-късно нападателят също беше сменен в резултат на конфликта. В 31-вата минута Меди Бурабия изведе Нзола самичък против вратаря, като нападателят прокара топката сред краката на Марко Спортиело за 2:0.

В 60-ата минута Итън Ампаду беше прецизен с воле за третия гол на „ орлетата “, само че в последна сметка той беше анулиран от ВАР поради засада отпреди това. Бергамаските се възползваха от това и потърсиха метод да избегнат загубата. Така в 77-ата минута резервата Расмус Хюланд съумя да понижи изоставането с удар по земя. Макар и времето да изтичаше, гостите продължиха да търсят изравнително попадение и то пристигна във втората минута на добавеното време, когато влезлият от пейката Марио Пашалич отклони центриране на Тюн Купмейнерс и донесе точката на своя отбор.

Така Аталанта се избави от първа загуба от този противник в италианския хайлайф, където се намира на шестата позиция в класирането с 28 пункта, а Специя остана на 17-ото място тъкмо над зоната на изпадащите с 14 точки.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР