Отборите на Славия и Черно море не се победиха в

...
Отборите на Славия и Черно море не се победиха в
Коментари Харесай

Славия обърка плановете на Черно море за третото място в efbet Лига

Отборите на Славия и Черно море не се победиха в последния дуел от плейофния кръг в първата шестица. Равенството 1:1 се оказа по-трудно за разбиране от " моряците ", които имаха за цел да се възползват от снощната загуба на Ботев (Пд) и да се приближат на точка от третото място.

И всичко вървеше по проект, откакто в 55-ата минута резултатът беше открит от Евгений Сердюк. Варненци не съумяха да запазят своята преднина и паритетът бе закрепен четвърт час преди края от Емил Виячки.
 Лудогорец разруши ЦСКА с 5:0 в efbet Лига
Лудогорец разпиля ЦСКА с 5:0 в Разград!

Тежък нокаут за " алените "

Докато Черно море, Левски и Ботев (Пд) към момента са непосредствено забъркани в борбата за бронзовите медали, Славия загуби и теоретични шансове за сходен късмет.
 Снимка 572514
Източник:

Още от началните минути на стадион " Александър Шаламанов " тимът на Черно море показва, че е надалеч по-мотивираният отбор в този мач. Интересните положения пред двамата вратари липсваха. С приоритет дребното почитатели по трибуните следиха накъсана игра и куп неверни подавания.

Гостите от Варна имаха искания за дузпа в 11-ата минута. Матиас Курьор беше побутнат в наказателното поле от Емил Виячки и реферът Гинчев се допита до съвет от сътрудниците си във ВАР-буса. Достатъчно доводи за углавен удар обаче не се откриха и по този начин играта си продължи.

Първият прецизен изстрел към една от двете порти стана факт в 21-ата минута. Велислав Василев от Черно море настройки топката на комфортния си крайник и насочи изстрел, който беше уловен с лекост от Николай Кръстев.
 Снимка 572511
Източник:

В 29-ата минута " моряците " извършиха корнер, който провокира ужас в наказателното поле на славистите. Даниел Димов се бори до дъно, с цел да насочи удар и в последна сметка някак си съумя. Топката обаче мина на безвредно разстояние от лявата греда на противника.

След половин час футбол в столицата, най-хубавите футболисти в редиците на двата отбора пробваха да създадат разликата в мача. Първо капитанът на Славия - Ради Кирилов потърси кулоар за пукотевица, само че откри само тялото на Цветомир Панов. В ответната офанзива Матс Курьор класно мина през трима " бели " бранители, само че завършващият му изстрел беше разочароващ.

В 38-ата минута Емил Виячки още веднъж беше в епицентъра на събитията, когато отново бе упрекнат за изработката на дузпа от съперниците. Още на първо четене се видя, че си повежда топката с ръка, само че и това не се трансформира в 11-метров удар за Черно море.
 Снимка 572509
Източник:

Черно море доближи до попадение в 40-ата минута, което бе дело на Пабло Гарсия. Радостта на испанеца обаче беше много къса, защото при започване на головата варненска офанзива, точно той е бил в състояние на засада.

Втората част започва с голово състояние за възпитаниците на Илиан Илиев. Велислав Василев се оказа на отлична позиция след центриране и с глава насочи към вратата на Кръстев. Бившият пазач на Левски се намеси уверено и мазета.
 Снимка 572504
Източник:

Логичното в София се случи с настъпването на 55-ата минута. Поредна офанзива на Черно море този път имаше положителен свършек. Курьор напредна през центъра, след което отклони наляво за Евгений Сердюк. Украинецът насочи мощен диагонален удар, който остави без късмет Кръстев.

Георги Вълчев опита бързо да върне Славия в мача. Изстрелът му от междинна отдалеченост обаче мина директно до долния десен ъгъл на Дюлгеров.
 Снимка 572508
Източник:

Активността в редиците на най-стария столичен клуб продължи. В 63-ата Тони Тасев набра скорост по фланга и влезе наказателното поле. Нисичкият техничар реши да насочва диагонално, само че и той нямаше по този начин нужната в този миг от мача акуратност.

Паритетът в квартал " Овча купел " беше възобновен в 76-ата минута от непредвиден воин. Емил Виячки се беше озовал в наказателното поле на Черно море, където получи пас по въздух от Иван Минчев. Бранителят показва инстинкт на потвърден голаджия, откакто с чудесно воле не остави никакъв късмет на Дюлгеров за 1:1.

До края двата отбора по този начин и не откриха сили за нови рискови положения, поради което ремито се оказа и краен резултат.
 Левски победи Ботев (Пловдив) с 2:0 в efbet Лига
Левски изнесе лекция на Ботев в дерби с доста нерви по трибуните

" Сините " изковаха успеха си през първата част

В идващия кръг Черно море приема вкъщи Левски в основен дуел за атакуваната и от двата отбора трета позиция. Славия пък гостува на ЦСКА.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР