Отборите на Славия и Ботев Враца завършиха при резултат Ботев

...
Отборите на Славия и Ботев Враца завършиха при резултат Ботев
Коментари Харесай

Голова фиеста в Овча Купел и зрелищно реми между Славия и Ботев

Отборите на Славия и Ботев Враца приключиха при резултат Ботев Враца в първи дуел от петъчната стратегия на шестия кръг на efbet Лига. Попаденията за „ белите означиха Цветелин Чунчуков в 38-та минута и Георги Йомов в 59-та минута. За гостите пък попаденията вкараха Доминик Янков в 65-та минута и Мирослав Будинов в 79-та минута.

По този метод Славия записа 3-ти следващ дуел без загуба в родното състезание. „ Белите “ събраха и актив от 8 точки след първите 6 мача на шампионата. Ботев Враца, от своя страна, записа 4-ти следващ дуел без победа и общо 2-ро тъждество от началото на сезона, събирайки актив от 5 пункта на този стадий от шампионата.

Двубоят стартира с напън на възпитаниците на Сашо Ангелов. Още в 4-та минута младият Доминик Янков съумя да откри пространство пред наказателното поле на Славия, обърна се и насочи прекрасен удар, който беше париран чудесно от стража на Славия Георги Георгиев.

Напрежението пред вратата на „ белите “ продължи. В 12-та минута гостите от Враца сътвориха ново огромно състояние. След осъществяване на корнер топката не беше дейно изчистена и попадна в краката на Валери Домовчийски на задна греда, който стреля, само че откри дясната греда на вратата на Георгиев.

Постепенно Славия напипа ритъма на дуела и стартира да владее топката повече. С шутове от надалеч се отличиха Галин Иванов и Николай Дюлгеров, само че по този начин и не затрудниха същински Красимир Костов.

Все отново голът за момчетата на Златомир Загорчич пристигна към края на първата част. След Дълъг пас на Геогри Георгиев към Цветелин Чунчуков, нападателят се оправи със бранителите на Ботев Враца и пласира превъзходен удар в горния ляв ъгъл на вратата на Костов, с цел да открие резултата.

Второто полувреме се оказа извънредно ефективно на столичния стадион „ Славия “. Първо в 59-та минута Славия удвои своя задатък. Георги Йомов означи, откакто беше изведен зад тила на отбраната на Ботев Враца и не сгреши самичък против Красимир Костов.

Само 6 минути по-късно обаче вярата за състава на Ботев Враца се завърна. Младият гений на Лудогорец Доминик Янков, даден чартърен в тима на Сашо Ангелов получи топката на границата на наказателното поле на Славия и пласира превъзходен удар в долния ляв ъгъл на Георги Георгиев. Стражът на "белите " нямаше никакъв късмет.

Това обаче не беше края на головата фиеста в „ Овча Купел “. Резултатът беше подравнен в 79-та минута. Доминик Янков още веднъж беше в центъра на събития, откакто преодоля своя човек в отдясно и центрира в наказателното поле, където откри главата на Мирослав Будинов, с цел да стане резултата 2:2.

До края на дуела феновете на стадион „ Славия “ видяха положения за Славия, измежду които удари на Галин Иванов и Емил Стоев, само че до нов гол по този начин и не се стигна, като това означаваше и разумно тъждество сред двата отбора. ​

Славия - Ботев Враца 2:2

Съставите на двата тима:

Славия: Георги Георгиев, Христо Попадийн, Емил Виячки, Милен Гамаков, Димитър Велковски, Георги Йомов, Николай Дюлгеров, Владислав Узунов, Славчо Шоколаров, Галин Иванов, Цветелин Чунчуков;

Ботев Враца : Красимир Костов, Андреас Васев, Апостол Попов, Валери Домовчийски, Венцислав Керчев, Георги Вълчев, Давид Рибейро, Даниел Генов, Доминик Янков, Илия Миланов, Христо Златински'
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР