Отборите на Славия и Ботев Пловдив завършиха наравно 2:2 в

...
Отборите на Славия и Ботев Пловдив завършиха наравно 2:2 в
Коментари Харесай

Славия и Ботев Пд не се победиха в оспорван сблъсък с четири гола

Отборите на Славия и Ботев Пловдив приключиха наедно 2:2 в дуел от 23-ия кръг на родната Първа лига, който се изигра на стадион " Александър Шаламанов " в София.

Срещата в столичния квартал Овча Купел стартира по желан метод за домакините, които поведоха още в 10-ата минута посредством Тони Тасев, който осъществя дузпа, отсъдена за игра с ръка в наказателното поле на Ехидже Укаки.

Преднината на " белите " се задържа до началните минути на второто полувреме, когато в 48-ата минута Ивелин Попов достави точно центриране за Янис Карабельов, който с глава от границата на вратарското поле наказа някогашния си отбор, правейки резултата 1:1.

Радостта на гостите от Пловдив обаче не се задържа дълго, тъй като скоро след изравнителното попадение Тони Тасев опита изстрел от отдалеченост, който рикошира в тялото на негов съотборник и матира стража Матвей Игонен, възстановявайки задатъка на Славия.



Футболистите на Ботев предстоящо потърсиха още веднъж изравнителния гол и бяха доста покрай това да го намерят четвърт час преди края, когато удар на Дилан Мертенс се отби от напречната греда.

В 87-ата минута нидерландският халф още веднъж беше в центъра на събитията, като този път се регистрира с основна асистенция за Георги Николов, който оформи крайното 2:2, отбелязвайки своя гол №10 от началото на акцията в българското състезание.

След равенството Ботев Пловдив остана на 8-ото място с актив от 33 точки, откакто по-рано през днешния ден момчетата на Душан Керкез бяха изпреварени от състава на Крумовград, който надигра вкъщи Локомотив Пловдив. В същото време Славия е на 10-ата позиция с 26 пункта.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР