Отборите на Славия и Ботев Пловдив се изправят днес от

Отборите на Славия и Ботев Пловдив се изправят днес от ...

11-те на Славия.

Отборите на Славия и Ботев Пловдив се изправят днес от 18,30 часа на националния стадион “Васил Левски” в полуфинал реванш от турнира за Купата на България. Актуалният носител на трофея Ботев спечели първия сблъсък в Пловдив с 2:1, а резултатът дава шансове и на двата отбора да продължат напред. Наставникът на "белите" Златомир Загорчич обяви стартовите 11 за мача на годината за столичани. Сърбинът залага само на български футболисти, като няма нито един чужденец и сред резервите. Треньорът е направил седем промени сред титулярите от загубата с 0:2 от Черно море през седмицата, като единствено Шоколаров, Костадин Велков, Велев и Узунов, са на терена от първата минута.
Ветеранът Георги Петков ще бъде на вратата, а в защита ще действат Шоколаров, Костадин Велков, Стефан Велков и Владислав Узунов. Стефан Велев и Карабельов ще са опорните халфовете, а Галин Иванов, Иван Минчев и Иван Димитров действат зад Цветелин Чунчуков. "Белите" гонят първи финал в турнира от 2011 година, когато отстъпиха с 0:1 на ЦСКА.
СЛАВИЯ - БОТЕВ (ПЛОВДИВ) 0:0 (1:2 в първата среща)

СЛАВИЯ (4-2-3-1):
Георги Петков, Костадин Велков, Стефан Велков, Славчо Шоколаров, Владислав Узунов, Стефан Велев, Янис Карабельов, Галин Иванов, Иван Минчев, Иван Димитров, Цветелин Чунчуков

Резерви:
Ивайло Василев, Андреа Христов, Георги Йомов, Емил Мартинов, Милчо Ангелов, Наско Милев, Момчил Цветанов
Треньор:
Златомир Загорчич

Източник: sportal.bg