Отборите на Шумен 61 и Локомотив (Горна Оряховица) започват утре

...
Отборите на Шумен 61 и Локомотив (Горна Оряховица) започват утре
Коментари Харесай

Започва Суперфинала в мъжкия хандбал

Отборите на Шумен 61 и Локомотив (Горна Оряховица) стартират на следващия ден борбата за шампионската купа в " А " РХГ при мъжете за сезон 2022/2023. Суперфиналът на шампионата е в серия до 2 победи от 3 мача. Ако се стигне до решаваща среща №3, домакинското преимущество ще бъде на страната на Шумен 61, който приключи преди всичко в постоянния сезон.

През предишния сезон двата състава си размениха Купата и купата. Локомотив завоюва финала за Купата, а в Суперфинала на шампионата се наложи Шумен 61. Сега тимът на Йордан Димитров е окуражен да направи същото и да открадне купата от шуменци, които пък преследват трети следващ успех в шампионата.

Мач №1 от серията е на следващия ден (8 април) от 17,00 часа в „ Арена Шумен “. Ръководството му е поверено на интернационалната двойка рефери Светослав Йовчев и Звезделин Йончев от Велико Търново. На съдийската маса ще бъде делегатът на IHF и EHF Михаил Башев. Втората среща от Суперфинала ще се състои на Разпети петък (14 април) от 16,00 часа във Велико Търново.
 Шумен 61 е първият финалист в хандбалното състезание Шумен 61 е първият финалист в хандбалното състезание
До момента през сезона двата състава изиграха три срещи между тях. Шампионът Шумен 61 завоюва първата в Старата столица с 29:28, а Локомотив взе мача в Шумен с 24:22. След това двата отбора се срещнаха и във финала на шампионата за Купата на България. Той беше извоюван от селекцията на Никола Карастоянов с 25:15 в „ Арена Шумен “. По пътя си към Суперфинала и двата отбора завоюваха полуфиналните плейофи с по 2-0 победи. Шумен 61 в профил ловешкия Осъм, а Локомотив завоюва във Велико Търново и Варна дуелите против Спартак.

В исторически проект Шумен 61 има шест шампионски трофеи. Отборът е печелил трофея през 1996, 2009, 2010, 2011, 2021 и 2022 година. Локомотив към момента не е бил първенец на България. Горнооряховските " железничари " станаха вицешампиони през предходната година, а през 2021-а приключиха на 3-о място.

Паралелно със Суперфинала потегля серията и за бронзовите медали. За тях ще спорят съставите на Спартак и Осъм. И тук ще се играе до 2 победи от 3 срещи, като домакинското преимущество е на страната на Спартак в случай че се стигне до мач №3, защото варненци приключиха на по-предна позиция в постоянния сезон. Първата среща от разногласието за третото място е на следващия ден (8 април) от 17,00 часа в салона на Първа езикова гимназия и ще бъде ръководена от реферите Митко Добрев. Ответният мач в Ловеч е на 14 април (петък) от 14,00 часа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР