Отборите на Щутгарт и РБ Лайпциг не успяха да се

...
Отборите на Щутгарт и РБ Лайпциг не успяха да се
Коментари Харесай

РБ Лайпциг с грешна стъпка на старта на сезона в Бундеслигата

Отборите на Щутгарт и Република България Лайпциг не съумяха да се победят и приключиха наедно при резултат 1:1 в първи мач от новия сезон в немската Бундеслига.

Мачът стартира чудесно за „ биковете “, които поведоха още в осмата минута. Тогава звездата на отбора Кристофър Нкунку беше прецизен след асистенция на Дани Олмо.

Десет минути по-късно Силас Вамангитука се пребори с Вили Орбан, само че шутът му мина около вратата.

Домакините обаче съумяха да изравнят в 31-ата минута. Тогава Саша Калайджич комбинира с 20-годишня халф Науиру Амада, който се разписа с изстрел от границата на наказателното поле за своя първи гол в Бундеслигата.

Секунди преди почивката Константинос Мавропанос можеше да донесе цялостен поврат в срещата, откакто опитва отдалечен удар, който обаче се отби от гредата.

През втората част гостите напълно преобладаваха, само че по този начин и не стигнаха до победно попадение с помощта на блестящите изяви на Флориан Мюлер.

В 66-ата минута Андре Силва откри Нкунку на чудесна позиция, само че вратарят отрази неговия шут.

Шест минути по-късно пък Орбан стреля рисково с глава, само че и неговият удар беше избит от Мюлер, който запази точката за Щутгарт.

До края обаче по този начин и не падна ново попадение. В идващия кръг „ швабите “ гостуват на новака Вердер Бремен, до момента в който Република България Лайпциг приема Кьолн.

⏹️ A deserved share of the spoils for VfB.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР