Отборите на Севиля и Атлетико Мадрид не се победиха в

...
Отборите на Севиля и Атлетико Мадрид не се победиха в
Коментари Харесай

Скандален пропуск лиши Атлети от голяма победа срещу Севиля

Отборите на Севиля и Атлетико Мадрид не се победиха в дербито на 12-тия кръг на испанската Ла Лига. За Севиля попадението беше маркирано през първото полувреме от Франко Васкес, а Алваро Мората вкара за момчетата на Симеоне през втората част. "Дюшекчиите " обаче могат да съжаляват, че не взеха и цялостния конплект точки, откакто Диего Коща пропусна дузпа, а Мората не съумя да означи в последната минута от по-малко от 5 метра.

Двубоят стартира в ниско движение, като предстоящо "севилци " взеха надзор върху топката. Постепенният напън докара до своя резултат в 28-та минута. След центриране от директен свободен удар на Евер Банега на задната греда беше пропуснат Франко Васкес, който прониза вратата на Ян Облак за 1:0.

До края на първата част Атлетико се опита да откри отговор още до края на полувремето, само че Коке не съумя да откри целат от комфортна позиция в наказателното поле.

В началото на второто полувреме динамичността в офанзивите на мочметата на Симеоне се повиши доста. В 55-та минута Анхел Корея влезе в наказателното поле и стреля, само че шутът му беше блокиран от бранител.

Само 5 минути по-късно обаче "дюшекчиите " откриха своя гол. След хубава многоходова акция на Атлетико Сантиаго Ариас съумя да пласира превъзходно подаване на далечната греда, където Алваро Мората се извиси, с цел да забоде топката във вратата на Томаш Вацлик.

В 72-та минута гостите получиха златна опция да създадат цялостен поврат. След нарушаване в наказателното поле на Севиля беше отсъдена дузпа и зад топката застана Диего Коща. Той обаче насочи относително централен удар, с който Вацлик се оправи, с цел да резервира паритета на терена.

В 3-та минута на добавеното време Мората пропиля нова 100-процентова опция за гол. Топката падна за нападателя на задната греда, като Вацлик беше отвън позиция, с цел да се намеси. Мората стреля, само че ударът на стрелеца някакси беше блокиран от бранител на гол линията, който по-късно почисти в тъч. Така беше завършено и крайното 1:1.

Така Атлетико не съумя да се възползва от грешката на Барселона по-рано през днешния ден и остана на точка зад "блаугранас " на 3-то място с 21 пункта. Севиля, от своя страна е със същия актив, само че с по-лоша голова разлика, което отрежда 4-та позиция за хората на Хулиен Лопетеги.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР