Отборите на Сенегал и Алжир си оспорват трофея в турнира

...
Отборите на Сенегал и Алжир си оспорват трофея в турнира
Коментари Харесай

Големият финал започна!

Отборите на Сенегал и Алжир си оспорват трофея в шампионата за Купата на африканските народи. Финалният дуел се играе в Кайро, а резултатът досега е 0:0.

Сенегалците, водени от звездата на Ливърпул Садио Мане, са безпределно окуражени за първи път в историята си да завоюват скъпото отличие. " Лъвовете от Теранга " в никакъв случай не са стъпвали на континенталния връх. Те имат единствено един край през 2002 година, изгубен от Камерун след дузпи. Тогава решителният пропуск направи актуалният селекционер Алиу Сисе.

Алжир също е от тимовете, които в исторически проект не съумяват да блеснат във финалната фаза на шампионата. " Пустинните лисици " завоюваха единствената си купа през 1990 година на лична земя и от този момент не са стигали до финала.

Алжир и Сенегал бяха противници в предварителната група, като тимът на Джамел Белмади се наложи с 1:0. Алжирците победиха освен днешния си съперник, само че и Кения и Танзания, а в директните елиминации отстраниха поредно Гвинея, Кот д'Ивоар и Нигерия.

Сенегал не позволи неточност след загубата от Алжир. Мане и компания имаха по-лек път до финала, побеждавайки с по 1:0 Уганда, Бенин и Тунис.
Традицията е на страната на Алжир, тъй като " пустинните лисици " в никакъв случай не са губили в петте си мача против Сенегал в Купата на африканските народи.
Големият отсъстващ в състава на сенегалците е Калиду Кулибали. Един от най-хубавите централни бранители в света е осъден поради насъбрани картони. Двойката в сърцето на защитата е формирана от Салиф Сане и Юсуф Сабай, а на двата фланга са Ламин Гасама и Шейку Кояте. Мбайе Нианг води офанзивата, Садио Мане ще атакува отляво, а другите офанзивни футболисти в стартовите 11 на Алиу Сисе са Исмаил Сар и Анри Сайве.

Алжирците стартират с двама нападатели в лицето на Багдад Бунеджа и Юсеф Белайли, който вкара гола против Сенегал в групите. Четиримата в средата на терена са Риад Марез, Адлен Гедиура, Исмаел Бенасер и Софиан Фегули. На вратата е някогашният пазач на Славия и ЦСКА Райс Мболи. На пейката Джамел Белмади разполага с играчи като Ясин Брахими, Адам Унас и Ислам Слимани.
МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК Купа на Африка final кръг, петък 19 юли  Сенегал 22:00предстои  Алжир
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР