Отборите на Саутхемптън и Лестър Сити не успяха да се

...
Отборите на Саутхемптън и Лестър Сити не успяха да се
Коментари Харесай

Десет от Саутхемптън спряха Лестър за второто място

Отборите на Саутхемптън и Лестър Сити не съумяха да се победят и приключиха наедно при резултат 1:1 в първи дуел от 34-ия кръг на британската Висша лига. Джеймс Уорд-Праус откри за домакините в 61-ата след тъкмо изпълнена дузпа, само че Джони Еванс изравни в 68-ата минута. „ Светците “ играха с човек по-малко още от 10-ата минута, когато с пряк червен картон бе изпъден Яник Вестергард.

Още във втората минута Кайл Уолкър-Питърс вкара топката във вратата на гостите, само че попадението беше анулирано вярно поради засада на крайния защитник при паса към него.

Осем минути по-късно обаче „ светците “ останаха с 10 души на терена поради пряк червен картон на Яник Вестергард. Топката беше върната към бранителя пред наказателното му поле, само че не съумя да я овладее добре, което разреши на Джейми Варди да му я открадне, след което последва закъснелия шпагат на датчанина. Главният арбитър незабавно му сподели картона с аления цвят, който беше доказан от системата ВАР.

Това даде преимущество на „ лисиците “, които се хвърлиха в предни позиции, само че все пак не успяваха да осъществят във вратата на Алекс МакКарти, който се регистрира с няколко отлични намеси.

Изненадващо домакините излязоха напред в резултата в 61-ата минута, когато прецизен от дузпа е Джемйс Уорд-Праус. Тя бе отсъдена поради игра с ръка на нападателя Келечи Ихеаначо в наказателното си поле.

Само седем минути по-късно Лестър изравни. Ихеаначо се реваншира за грешката си, откакто качи топката на главата на Джони Еванс, а бранителят не сбърка от няколко метра да вкара във вратата на МакКарти за 1:1.

До края на дуела гостите владееха напълно самодейността, само че с пропуски се регистрираха Варди, Ихеаначо и Тимоти Кастан.

По този метод Саутхамптън спря Лестър от офанзивата на второто място, като „ лисиците “ останаха трети с 63 точки - с 4 по-малко от втория Манчестър Юнайтед, който в неделя приема Ливърпул. Саутхемптън пък събра 37 точки и върви на 14-ата позиция във краткотрайното класиране.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР