Отборите на САЩ и Китай се класираха за финала на

...
Отборите на САЩ и Китай се класираха за финала на
Коментари Харесай

САЩ и Китай ще спорят за световната титла при жените

Отборите на Съединени американски щати и Китай се класираха за финала на международното състезание по баскетбол за дами, което се организира в Австралия.

Американките, които се стремят към 11-а международна купа и четвърта поредна, разгромиха отбора на Канада с 83:43. Баскетболистките на треньорката Черил Рийв взеха задатък от 27:7 още след първата четвърт и това лиши мача от по-сериозна конспирация. Все отново десеткратните международни шампионки означиха връх за най-изразителна победа в полуфинали на международно състезание.

Най-резултатна за отбора на Съединени американски щати бе Бриана Стюарт със 17 точки, а Ейджа Уилсън добави още 15, като хвана и 12 битки. Още 14 точки добави Кейси Плъм, до момента в който Алиса Томас приключи срещата с 10.

За Канада Летисия Амихър приключи с 8 точки.

Комисар на мача бе българката Сандра Велчева-Хънт, която в четвъртък бе комисар и на четвъртфиналния мач сред Съединени американски щати и Сърбия.

Много по-драматичен се оказа вторият полуфинал от програмата, в който отборът на Китай победи домакина Австралия с 61:59.

Пред препълнените трибуни на " Кудос Банк Арена " в Сидни Китай взе задатък от 36:30 през първото полувреме. Австралийките обаче започнаха да топят гладко изоставането си и в средата на последната четвърт поведоха с 53:51 след панер на Стеф Талбът.

Китайките обаче съумяха да се задържат в мача и до края на срещата играта се водеше панер за панер.

Решителният миг пристигна 3.4 секунди преди края, когато Саманта Уиткомб извърши нарушаване, което прати Сию Ван на наказателната линия. Китайският гард не сбърка и при двата си шута за 61:59, а опитът на Ези Магбегор да изравни със сирената бе несполучлив.

В отсъствието на звездата на тима Ли Мън най-резултатна за Китай бе центърката Сю Хан, която вкара 19 точки. Ян Ливей добави 18 точки, а Сию Ван приключи срещата с 14.

За Австралия Саманта Уиткомб вкара 15 точки, а по 12 прибавиха Стеф Талбът и Ези Магбегор.

За Китай идният в събота край ще бъде първи от 1994 година насам, когато тимът загуби мача за купата от Бразилия с 87:96.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР