Отборите на Реал Мадрид и Севиля не успяха да се

...
Отборите на Реал Мадрид и Севиля не успяха да се
Коментари Харесай

Реал Мадрид не се възползва от равенството между Атлетико и Барса

Отборите на Реал Мадрид и Севиля не съумяха да се победят във второто зрелищно дерби от 35-тия кръг в испанската Ла Лига. Фернандо откри за андалусииците в 22-ата минута. Марко Асенсио изравни в 67-ата, а Иван Ракитич съумя да върне задатъка на отбора си от дузпа 10 минути по-късно. Секунди преди края Еден Азар изравни, с цел да даде скъпа точка за домакините в борбата за купата.

Двубоят стартира със съществено преимущество във връзка с притежанието на топката от страна на гостите, само че първи можеше да ударят " белите ". В 12-ата минута Карим Бензема се разписа, само че след инспекция на ВАР се оказа, че има засада по време на построяването на офанзивата и попадението не беше зачетено.

В 20-ата минута Сусо опита мерника си, само че много неопределено. Добрият и нападателен старт на състезателите на Хулиен Лопетеги си сподели думата в 22-ата минута. След центриране в наказателното поле, Иван Ракитич съумя да смъкна топката, а Фернандо се оказа най-съобразителен, с цел да означи за 1:0.

Гостите пробваха да отвърнат стремително, само че ударът на Каземиро от междинна отдалеченост в 26-ата минута не затрудни Буну. Няколко минути по-късно с прецизен, само че не толкоз сложен изстрел се регистрира и Винисиус, до момента в който Карим Бензема провокира много добър инстикт от Буну в 32-ата минута. В тези минути Реал започваше да играе все по-добре.

В началото на втората част момчетата на Зинедин Зидан продължиха да постановат по-високо движение и в 52-ата минута Лука Модрид опитва шут от отдалеченост, който беше елементарен за Буну. В идната офанзива " кралете " имаха искания за дузпа, само че реферите на срещата не бяха заинтригувани.

Натискът се усили и в 65-ата минута Винисиус се оказа на точната позиция, с цел да нацели греда, за отчаяние на него и неговите съотборници. Все отново, две минути по-късно Марко Асенсио съумя да възвърне паритета и да приготви вълнуващи последни 20 минути на мача.

И двамата фактически беше оставена за финалните акомпанименти на мача. В 78-ата минута Севиля получи право да извърши дузпа, откакто в началото съдията беше показал такава в интерес на Реал Мадрид. Повторенията на ВАР обаче демонстрираха, че Едер Милитао е играл с ръка в наказателното си поле преди да се стигне до паниката пред вратата на Буну. Зад топката застана Иван Ракитич, който не сбърка, с цел да даде нов задатък на андалусийци.

До края на мача Реал се хвърли на взлом към вратата на гостите и в 4-та минута на добавеното време съумя да се добере до изравнителния гол. Негов създател беше резервата Еден Азар, който най-малко ненапълно съумя да избави вечерта за своя отбор.

По този метод " кралете " се изравниха с Барса на второто място, с актив от 75 точки, оставайки на две зад водача Атлетико Мадрид при единствено 3 кръга до края на сезона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР