Отборите на Реал Мадрид и Барселона ще се изправят един

...
Отборите на Реал Мадрид и Барселона ще се изправят един
Коментари Харесай

В Мадрид: Реал срещу Барса в Ел Класико №250

Отборите на Реал Мадрид и Барселона ще се изправят един против различен в неделя в най-очаквания футболен мач в света.

250-то издание на Ел Класико на " Сантяго Бернабеу " ще стартира в 17:15 часа българско време и ще бъде излъчено по Max Sport 4.

Двата отбора се показват доста мощно в Ла Лига от началото на сезона, като разделят първото място в класирането с 22 точки след осем изиграни мача, само че каталунците имат преимущество в головата разлика. След тежкия минал сезон Шави Ернандес съумя да възроди Барса благодарение на класните нови попълнения, взети през летния трансферен прозорец, измежду които се отличава името на безпогрешния голмайстор Роберт Левандовски. Каталунците обаче имат проблеми в Шампионската лига, където взеха единствено една точка от трите си мача с Байерн Мюнхен и Интер, като по този метод са напълно покрай отпадане в груповата фаза на шампионата за втора поредна година.

Днес те ще имат шанса да се реваншират на почитателите си за разочароващото тъждество 3:3 с " нерадзурите " на " Ноу Камп " в сряда. Задачата им обаче ще бъде тежка против Кралския клуб, който стартира новия сезон във формата, в която приключи предходния, в който Реал завоюва купата в Испания и трофея от Шампионската лига. Тимът на Карло Анчелоти е изгубил единствено две точки в Ла Лига от началото на акцията и към този момент си обезпечи присъединяване в осминафиналите на Шампионската лига, а раздялата с централния халф Каземиро през лятото не се отразява на играта на мадридчани.
Проблем за Реал ще бъде отсъствието на контузения вратар Тибо Куртоа, като централният бранител Антони Рюдигер също е под въпрос след тежкия удар, който получи в мача с Шахтьор Донецк през седмицата. Барселона също има кадрови проблеми, изключително в отбрана, където Андреас Кристенсен и Роналд Араухо не са на линия, само че съгласно вестник Марка Жул Кунде към този момент е възобновен и ще може да играе. Мемфис Депай, Франк Кесие и Ектор Бейерин също пропущат дуела.

Това ще бъде 250-ти формален мач сред Реал Мадрид и Барселона, като Реал има леко преимущество със 100 победи против 97 за Барса и 52 равенства. За състезание двата гранда на Испания са се срещали досега 184 пъти, а в тези мачове са паднали 295 гола.

Вероятни сформира :

Реал Мадрид : Лунин, Карвахал, Милитао, Алаба, Менди, Чуамени, Модрич, Кроос, Валверде, Винисиус, Бензема;

Барселона : Тер Стеген, Кунде, Пике, Гарсия, Балде, Бускетс, Педри, Гави, Рафиня, Дембеле, Левандовски.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР