Отборите на Реал (Мадрид) и Барселона се изправят в Ел

...
Отборите на Реал (Мадрид) и Барселона се изправят в Ел
Коментари Харесай

Ел Класико, което ще предопредели сезона за Реал и Барселона

Отборите на Реал (Мадрид) и Барселона се изправят в Ел Класико №180 на испанския футбол. Освен цялата магия на това съревнование, този мач още веднъж е страховита борба и за купата на Испания, която още веднъж ще попадне в ръцете на един от двата футболни колоса.

Към момента Барселона е на лидерската позиция с две точки задатък пред " белия балет ", което значи единствено едно - Реал (Мадрид) няма право на неточност на " Сантяго Бернабеу ".

И двата тима не се намират в съвършено положение. През седмицата Реал Мадрид отстъпи вкъщи с 1:2 пред Манчестър Сити в първи 1/8-финален мач от Шампионската лига, а Барселона стигна до 1:1 като посетител против Наполи.

Зинедин Зидан е опрян до стената в търсенето на положителен резултат. Сезонът за него може да се окаже много тежък, откакто " кралете " отпаднаха безславно и от шампионата за Купата на Краля. Извън сметките на треньора остават Марко Асенсио, който лекува травма, и Еден Азар. Големият проблем на Реал е отбелязването на голове, а за това главно се разчита на Карим Бензема, който има 13 попадения от началото на акцията.

Кике Сетиен от своя страна опита да резервира успокоение, като на конференцията си преди мача опитва леко да внесе напрежението в съперниковия лагер, споделяйки че трите точки са надалеч по-важни за Реал. Той няма да разчита на контузените Серхи Роберто, Жорди Алба, Луис Суарес и Усман Дембеле.

Барселона пази положителни мемоари от гостуванията на " Бернабеу ", като е спечелил 7 от последните 10 издания на Ел Класико в Мадрид и позволил две загуби, а един път двата тима приключиха наедно.

Главен арбитър на епичната борба ще бъде опитният Атнонио Матеу Лаос. Началото на Ел Класико е в 22:00 часа българско време. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР