Отборите на РБ Лайпциг и Реал Мадрид ще премерят сили

...
Отборите на РБ Лайпциг и Реал Мадрид ще премерят сили
Коментари Харесай

Лайпциг се нуждае от точки срещу Реал Мадрид

Отборите на Република България Лайпциг и Реал Мадрид ще премерят сили в предпоследния мач от груповата фаза. Двубоят е довечера от 22:00 и ще бъде предаван директно в ефира на MAX Sport 3 HD.

Реал Мадрид заема първото място в Група F, до момента в който немския отбор е втори с 4 точки зад " лос бланкос ". Шахтьор Донецк пък е единствено на една точка зад Лайпциг, което значи, че днешната среща е извънредно значима за футболистите на Марко Розе. 

Кадровите проблеми за старши треньора на Лайпциг обаче са съществени. Стражът Петер Гулачи ще пропусне и днешния дуел поради травма на коляното. Защитникът Лукас Клостерман и халфът Конрад Лаймер също са отвън сметките на Розе. Към листата с пропускащи мача, може да прибавим и Марсел Халстенберг, който бе отвън групата на отбора за предходните два мача поради болест. Тимо Вернер пък се завръща в групата на тима, само че надали ще изиграе цялостен мач.

Карло Анчелоти също има съществени главоболия поради травми на трима съществени футболиста. Карим Бензема, Федерико Валверде и Лука Модрич ще пропуснат дуела в Германия. Карим Бензема изпусна и дуела със Севиля, до момента в който Модрич и Феде Валверде участваха в успеха на " кралския клуб " с 3:1 над севилци.

В първия дуел сред Реал Мадрид и Лайпциг на " Сантиаго Бернабеу ", испанският клуб взе успеха с 2:0 като пречупи немския отбор с два гола в последните 10 минути на мача. Именно Федерико Валверде поведе Реал Мадрид към успеха тогава.

Стадион: Ред Бул Арена

Главен арбитър: Даниеле Орсато
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР