Отборите на РБ (Лайпциг) и Айнтрахт (Франкфурт) не просто не

...
Отборите на РБ (Лайпциг) и Айнтрахт (Франкфурт) не просто не
Коментари Харесай

Лайпциг и Франкфурт запазиха статуквото

Отборите на Република България (Лайпциг) и Айнтрахт (Франкфурт) не просто не излъчиха победител в дербито посред им, а даже не означиха голове, завършвайки 0:0 за първи път в късата история на съперничеството си. В досегашните пет срещи на тези два отбора бяха падали приблизително по три попадения на дуел.

С равенството през днешния ден дистанцията сред “червените бикове” и “орлите, които са надлежно четвърти и пети в класирането, остана пет точки - Лайпциг има 38, а Франкфурт е с 33.

Домакините пресираха съществено противника си още от първия съдийски сигнал, само че първата опция за гол бе на сметката на Айнтрахт - Лука Йович изскочи зад отбраната в 16-ата минута и пропусна самичък против вратаря. Сръбският голмайстор бе в състояние на засада, само че такава не бе отсъдена. Десетина минути по-късно Филип Костич стреля рисково от директен свободен удар, а Петер Гулачи се намеси добре, избивайки в корнер.

Марсел Сабицер стреля мощно отдалеко в 35-ата минута, само че топката мина около вратата на Кевин Трап, като това бе най-опасното състояние на Лайпциг досега.

След тъкмо час игра Тимо Вернер направи два следващи пропуща, като първо Желсон Фернандес почисти топката от голлинията след удар на №11 от Република България, а в следствие Вернер стреля настрана от вратата. Сабицер шутира добре в 67-ата минута, като този път топката се отби в страничната греда.

Минута преди края Мият Гачинович пропусна отлична опция да донесе трите точки на носителите на Купата на Германия, откакто бе изведен на добра позиция и влезе на скорост в наказателното поле, като стреля настрана от вратаря, само че топката не попадна в мрежата.

СТАТИСТИКА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

КЛАСИРАНЕ

ГОЛМАЙСТОРИ Бундеслига 21 кръг, събота 9 февруари  Република България (Лайпциг) 0:0краен резулат  Айнтрахт Франкфурт
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР