Отборите на РБ Байпциг и Манчестър Сити играят при в

...
Отборите на РБ Байпциг и Манчестър Сити играят при в
Коментари Харесай

НА ЖИВО: РБ Лайпциг 1:0 Ман Сити, начало на втората част

Отборите на Република България Байпциг и Манчестър Сити играят при в последния кръг от група „ А “ на Шампионска лига. Доминик Собослай откри резултата в 24-ата минута.

Двубоят довечера ще се организира при закрити порти заради прецизните коронавирусни ограничавания в Германия. Английският отбор към този момент си обезпечи класиране в идната фаза, само че за домакините мачът е извънредно значим. Победа ще подсигурява място на германците в Лига Европа напролет. Евентуално тъждество също може да се окаже задоволително, в случай че Брюж да не победи ПСЖ в Париж.

За Ман Сити в титулярния състав ще стартира и Кевин Де Бройне. Белгиецът още не може да влезе във форма, откакто преди месец даде позитивен тест за ковид.

Срещата започва в умерено движение, с лек превес на гостите откъм притежание на топката. Опасни положения обаче липсваха.

В 15-ата минута Конрад Лаймер стигна първи до една отбитата топка и стреля в близкия ъгъл, само че вратарят Зак Стефан внимаваше и мазета в корнер.

Две минути по-късно Кевин Де Бройне шутира пред наказателното поле, само че топката прелетя тъкмо над напречната греда.

В 22-ата минута Сити бяха доста покрай попадение. Де Бройне центрира отдясно в наказателното поле, където на далечната греда Фил Фодън смъкна отлично за Джак Грийлиш, който от вътрешността на пеналтерията, само че Петер Гулаши се намеси и избави.

Само две минути по-късно обаче Лайпциг изненада „ жителите “ и първи поведе в резултата. Конрад Лаймер даде прелестен разсичащ отбраната на гостите пас и изведе самичък против вратаря Доминик Собослай, който се измъкна от засадата, преодоля Стефан и на празна врата осъществя за 1:0.

That goalscoring feeling
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР