Отборите на Райо Валекано и Жирона направиха 2:2 в среща

...
Отборите на Райо Валекано и Жирона направиха 2:2 в среща
Коментари Харесай

Нестандартно изпълнение на дузпа лиши Райо Валекано от важни точки

Отборите на Райо Валекано и Жирона направиха 2:2 в среща от 26-ия кръг на Ла Лига, която стана много по-интересна, в сравнение с се предполагаше. Домакините повеждаха на два пъти посредством Иси (23’) и Оскар Трехо (34’), само че каталунците изравняваха посредством новия си нападател Виктор Циганков (29’,52’). При 2:1 “пчеличките ” пропуснаха дузпа, която извършиха два пъти. Особено любопитно беше второто й осъществяване, което беше индиректна дузпа, известно и като двойна дузпа.

Домакините стартираха срещата с греда на Флориан Лежюн след 13 минути игра. Десет по-късно обаче Иси Паласон заби атрактивно попадение с отдалечен шут - 1:0.

Шест по-късно отборът на Жирона изравни с първия си късмет в дуела, като прецизен беше Циганков.

В 34-тата почитателите на Райо още веднъж се зарадваха, откакто Трехо възвърне задатъка на отбора.

Столичани получиха опция да усилят преднината си, само че се провалиха от бялата точка - и то на два пъти. Това се случи в 39-ата минута, когато първо изстрел на Трехо беше избавен от вратаря Пауло Гасанига.

Последва обаче пребиване на дузпата, тъй като се оказа, че при осъществяването Родриго Рикелме от тима на Жирона се е намирал в наказателното поле, а тъкмо той по-късно почисти кълбото тъкмо преди Иси вероятно да вкара на празна врата при добавката.

При повторното осъществяване обаче Оскар Трехо не шутира по общоприетия метод, а подаде към Иси, който нанесе удар над гредата.

Украинският национал Циганков вкара за 2:2 в 52-рата и този резултат се резервира до края.

По този метод Райо Валекано пропусна опцията да усили възможностите си за място в топ 6.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР