Отборите на Райо Валекано и Барселона при в сблъсък от

...
Отборите на Райо Валекано и Барселона при в сблъсък от
Коментари Харесай

Историческа победа! Райо Валекано съсече и удължи агонията на Барселона

Отборите на Райо Валекано и Барселона при в конфликт от 11-ия кръг на испанската Ла Лига. Радамел Фалкао откри резултата в 30-ата минута.

Новаците в елита се показват устойчиво от началото на сезона и даже се намират пред „ каталунците “ в класирането. Те заемат осмата позиция с 16 точки.

Барса, които изгубиха от Реал Мадрид в „ Ел Класико “ с 1:2 на „ Камп Ноу “ през уикенда, пък са девети с 15 пункта в актива си.

Двубоят започва с напън на домакините, които държаха своя съперник надълбоко спретнат в своята половина.

Райо сътвори две отлични офанзиви пред вратата на Марк-Андре тер Стеген, като при едната Оскар Трехо се опита да трансферира германеца от към центъра, само че стражът на Барса съумя да хване топката.

Барселона потегли в по-предни позиции и в 16-ата минута Серхио Агуеро беше изведен зад отбраната, влезе в наказателното поле и падна, само че реферът реши, че няма съображение да отсъди дузпа.

Четири минути по-късно Радамел Фалкао стреля от добра позиция от границата на наказателното поле, само че Жерар Пике подложи крайник и блокира в корнер.

Райо откри резултата след тъкмо половин час игра. Грешка на капитана Серхио Бускетс в центъра даде късмет на домакините да провеждат рискова офанзива, при която Оскар Трехо комбинира с Радамел Фалкао пред наказателното поле. Ел Тигре влезе в пеналтерията, финтира Пике и с прекрасен удар прати топката около Тер Стеген в долния му десен ъгъл. Тя се отби от страничната греда и се оплете в мрежата за 1:0.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР