Отборите на ПСВ Айндховен и Арсенал завършиха наравно 1:1 в

...
Отборите на ПСВ Айндховен и Арсенал завършиха наравно 1:1 в
Коментари Харесай

ПСВ и Арсенал не се победиха в последния кръг на група В в ШЛ, Ланс се добра до Лига Европа

Отборите на ПСВ Айндховен и Арсенал приключиха наедно 1:1 в среща от последния кръг на група " В " в Шампионската лига, играна в Нидерландия.

На " Филипс Стейдиъм " двата отбора изиграха равностойна среща, която на процедура беше без значение за тях, защото още преди първия съдийски сигнал лондончани си бяха подсигурили първото място в подреждането, до момента в който техният противник беше сигурен за второто място.

Именно това разреши на наставника на гостите Микел Артета да заложи на по-експериментален състав, който в началните минути беше подложен под напън от страна на ПСВ, само че последователно откри верния темп и в края на първата част поведе посредством Еди Нкетия, който осъществя своя дебютен гол в Шампионската лига.

Скоро след почивката обаче " филипсите " изравниха, а прецизен за тях бе Йорбе Вертесен, който през първото полувреме бе уцелил греда.

До края и двата отбора имаха своите шансове да стигнат до триумфа, като даже един гол на Арсенал бе анулиран, само че в последна сметка мачът приключи при резултат 1:1.



По същото време във Франция Ланс надигра като хазаин Севиля с 2:1 и по този начин се пребори за третото място в подреждането и право на присъединяване в Лига Европа през идната пролет.

Пшемислав Франковски даде задатък на " кърваво-златните " с гол от дузпа в 63-ата минута, само че на собствен ред Серхио Рамос осъществя от бялата точка, с цел да възвърне равенството малко по-късно.

Дълбоко в добавеното време на срещата обаче Анжело Фюлжини донесе успеха на своя отбор, откакто тимът на Ланс се възползва от неточност на андалусийци при изнасянето на топката.

Така, Арсенал завършва като победител в тази група " В " с 13 точки, следван от ПСВ Айндховен с 9, като и двата отбора не престават към осминафиналите в Шампионската лига. Ланс остава трети с 8 пункта и през пролетта ще играе в Лига Европа, детронирайки Севиля, който завоюва трофея в тази конкуренция през предишния сезон, само че през този напуща евротурнирите още преди Нова Година, откакто остана на последното място в тази група с едвам 2 точки.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР