Отборите на Полша и Чехия не се победиха и завършиха

...
Отборите на Полша и Чехия не се победиха и завършиха
Коментари Харесай

Полша се прости с шансовете си за директно класиране на Евро 2024 и ще чака плейофите

Отборите на Полша и Чехия не се победиха и приключиха наедно 1:1 във Варшава в среща от група " Е " на европейските квалификации.

Звездата на Лудогорец Якуб Пьотровски затвърди положителната си форма напоследък, давайки задатък на " Дружина полска " в 38-ата минута със своя дебютен гол за националния тим при едвам второто му присъединяване.

Радостта на поляците обаче се задържа единствено до 49-ата минута, когато капитанът на Чехия Томаш Соучек беше пропуснат от домакинската защита при едно центриране и от към 7-8 метра футболистът на Уест Хям беше прецизен за крайното 1:1.

Този краен резултат постави завършек на упоритостите на Полша за класиране на Евро 2024 през обичайните квалификации, защото за тях това бе финален дуел от групата и с актив от 11 точки Роберт Левандовски и компания не могат да завършат по-напред от 3-ото място.

Все отново поляците ще имат още една опция да си обезпечат място на еврофиналите в Германия и това ще бъде посредством плейофите, които ще се проведат през месец март следващата година.

За чехите пък тази точка може да се окаже следващата крачка към присъединяване им на Евро 2024, като в последния кръг на квалификациите момчетата на Ярослав Шилави би трябвало само да не губят при семейството си на Молдова в понеделник и по този начин ще се класират на осмо следващо европейско състезание.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР