Отборите на Пирин и Берое откриват сезона във футболната Първа

...
Отборите на Пирин и Берое откриват сезона във футболната Първа
Коментари Харесай

Днес почва новият футболен сезон у нас

Отборите на Пирин и Берое откриват сезона във футболната Първа лига през днешния ден в Благоевград. Двубоят сред двата състава е от 18,45 часа през днешния ден. В 21,00 пък новакът Крумовград приема първенеца Лудогорец.

" Орлетата " резервираха мястото си в Първа лига с помощта на упоритостта на Христо Янев и голямо себераздаване от играчите му. Малко след края на сезона обаче стана ясно, че той ще напусне клуба, както и някои от най-опитните останали в състава, което слага въпросителни върху задачите пред Пирин този сезон.

Благоевградчани се укрепиха с Христо Попадийн и младият Велислав Минков от Лудогорец 2, само че спрямо директните си съперници бяха много пасивни на трансферния пазар. В контролите те победиха безапелационно Беласица и Марек, само че изгубиха от елитните Левски и Арда, въпреки с минимална разлика от едно попадение.

Старозагорци имат ново управление, което съобщи че една от задачите ще е клуба да се бори за класиране в евротурнирите. През лятото дойдоха огромен брой чужденци, множеството от които от Испания и Аржентина, само че в контролите си Берое не бе кой знае какъв брой безапелационен. Разбира се, в формалните мачове напрежението е надалеч по-сериозно и е безсмислено да се вършат генерални заключения от другарските дуели.

Двете огромни дербита в първия кръг са пловдивската буйна борба Локо - Ботев и дуела сред евроучстниците Левски - ЦСКА 1948. 

Програма за първия кръг:

Петък

18:45, Пирин - Берое

21:00, Крумовград - Лудогорец

Събота

18:45 ч, Левски - ЦСКА 1948

21:00 ч, Арда - Черно море

Неделя

18:30 ч, Локомотив (Пловдив) - Ботев (Пловдив)

21:00 ч, Хебър - ЦСКА София

Понеделник

18:30 ч, Локомотив (София) - Ботев (Враца)

20:45 ч, Етър - Славия. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР