Отборите на Пирин Благоевград и Славия играят при в последен

...
Отборите на Пирин Благоевград и Славия играят при в последен
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Пирин 0:0 Славия, начало на втората част

Отборите на Пирин Благоевград и Славия играят при в финален мач от 23-ия кръг на родната efbet Лига. Срещата на стадион "Христо Ботев " може да наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT, както и на онлайн платформата .

Домакините се нуждаят от точки, с цел да се преборят с ЦСКА 1948 и Арда за непосредствено оцеляване, до момента в който положителни резултати са нужни на гостите, които би трябвало да бранят шестата позиция.

Пирин се завърна в елита с огромни упоритости и благоприятни условия, които обаче не бяха демонстрирани през есента. Един от дребното положителни резултати за „ орлетата “ като посетител бе равенството 1:1 точно против Славия в София в равносилен дуел. В края на същия месец октомври двата отбора се срещнаха и на осминафинал за Купа на България. Тогава „ белите “ завоюваха с 1:0, а към този момент са на полуфинал с ЦСКА в тази конкуренция.

/ /

В първите няколко минути двата отбора проведоха по една по-интересна офанзива, която обаче не приключи с удар към вратата. В шестата минута Красимир Станоев опита центриране от свободен удар в наказателното поле, което обаче не беше засечено от никого и мина около лявата греда на Светослав Вуцов.

Първият удар към една от двете порти пристигна в деветата минута и бе на сметката на гостите. Станоев сбърка при изнасянето на топката и Тони Тасев пресече, след което напредна към наказателното поле и стреля от отдалеченост, само че над вратата на Янко Георгиев.

Въпреки че домакините имаха териоториално преимущество, Славия беше по-близо до попадението в 21-ата минута. Тогава Тони Тасев извърши по прелестен метод рисков свободен удар пред наказателното поле на домакините, като завъртя чудесно топката, получи се лек рикошет в тялото на Станоев, а кълбото се отби в сглобктата сред напречната и лявата греда на Георгиев.

Натискът на "белите " продължи и единствено две минути по-късно имаха нов късмет за разкриване на резултата. Тасев беше изведен отдясно и центрира, получи се рикошет в Христофор Хубчев, а след това топката не беше добре изчистена и Радослав Кирилов се пребори за нея в наказателното поле и нанесе рисков удар по тревата, само че Янко Георгиев плонжира и мазета в корнер.

Пирин сътвори първата си голова обстановка в 26-ата минута. Преслав Йорданов смъкна с глава на центъра за Станислав Манолев, който пък изведе Станислав Костов отдясно в наказателното поле. Бившият нападател на Левски задържа добре, обърна се и комбинира с нахлуващия на скорост в пеналтерията Йорданов, който стреля мигновено, само че Светослав Вуцов се регистрира с прелестно избавяне с крайник.

До края на полувремето системата ВАР имаше главен принос за това резултатът да остане неизменен.

В 31-ата минута се стигна до дискусионна обстановка в наказателното поле на „ орлетата “. Мартин Петков получи в дъгата пред наказателното поле и стреля, само че Георгиев избави. Борислав Цонев обаче дотича и опита да отмъкне топката и по-късно падна след леко прикосновение с вратаря на домакините. Главният арбитър в началото отсъди дузпа, само че след инспекция със системата ВАР, която продължи към три минути, беше отсъдена засада на някогашния футболист на Левски и наказателният удар беше анулиран.

В 39-ата минута пък Дяков и Юлиан Попев направиха чудесно двойно подаване начело и отляво в наказателното поле, след което някогашният футболист на Лудогорец нанесе удар по тревата, който се отби от дясната греда на Вуцов. След това обаче Станислав Костов съумя да стигне първи до топката и я вкара във вратата. Последва обаче нова дълга инспекция със системата ВАР за засада на Костов, която беше доказана, а попадението – анулирано.

LIVE |

efbet Лига, 23-и кръг

Стартови сформира на двата тима:



ПИРИН БЛАГОЕВГРАД (4-2-3-1): 21. Янко Георгиев - 17. Спас Георгиев, 14. Стилиян Николов, 45. Христофор Хубчев, 6. Юлиян Попев - 31. Красимир Станоев, 18. Светослав Дяков ж.к. - 11. Станислав Манолев (к), 29. Станислав Костов, 26. Иван Тасев - 9. Преслав Йорданов

Резерви: 1. Марио Кирев (вр), 23. Ивайло Тодоров, 20. Даниел Иванов, 73. Венцислав Бенгюзов, 8. Орлин Старокин, 5. Николай Бодуров, 71. Антон Карачанаков

Старши треньор: Радослав Митревски

СЛАВИЯ (4-2-3-1): 21. Светослав Вуцов - 3. Ертан Томбак, 23. Емил Виячки, 37. Венцислав Керчев, 4. Людовик Соарес - 77. Георги Вълчев, 16. Кемело Нгуена - 88. Тони Тасев, 20. Борислав Цонев, 10. Радослав Кирилов (к) - 9. Мартин Петков

Резерви: 12. Николай Кръстев (вр), 73. Иван Минчев, 7. Йон Бекеро, 83. Христо Попадийн, 15. Мартин Георгиев, 17. Ерол Дост, 11. Кристиан Добрев

Старши треньор: Златомир Загорчич

Главен арбитър: Красен Георгиев, град Варна

Стадион: "Христо Ботев ", град Благоевград
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР