Отборите на Пирин Благоевград и Берое излизат един срещу друг

...
Отборите на Пирин Благоевград и Берое излизат един срещу друг
Коментари Харесай

Пирин и Берое имат нужда от точки

Отборите на Пирин Благоевград и Берое излизат един против различен във втория петъчен дуел от 13-ия кръг в родната efbet Лига.

Срещата на стадион „ Христо Ботев “ започва в 20:00 часа. Драгомир Драганов ще бъде основен арбитър на дуела, а негови помощници ще бъдат Димо Вълчев и Мирослав Симеонов. Четвърти рефер е Димитър Димитров, а на ВАР са Станислав Тодоров и Мартин Венев. Делагат на БФС е Димитър Велинов, а съдийски наблюдаващ е Александър Костадинов.

И двата тима имат потребност от точки. „ Орлетата “ играха мощно в последния си мач против ЦСКА, само че в последна сметка отстъпиха с 1:2 на „ Българска войска “ и са 14-и с едвам един триумф през сезона и скромните седем точки.

Извън сметките на старши треньора Красимир Петров за днешния конфликт остават Красимир Станоев, който е контузен, както и Христофор Хубчев, който пък е осъден.

Берое е десети с 11 пункта, като търси първа победа под управлението на Николай Киров, който започва престоя си под Аязмото с две следващи загуби от Славия и Левски. Заралии не престават да нямат победа отвън дома, като отстъпиха и в петте си визити от старта на сезона.

Тимът е в серия от 3 загуби в последните 4 кръга, като в тези три провали нямат и маркиран гол.

През седмицата от клуба излязоха и с остра позиция против съдийството от мача с Левски, който беше изгубен с минималното 0:1 на стадиона в Стара Загора.

До този миг двата отбора са изиграли 52 мача между тях в елита. В тях „ Берое “ има 22 победи, а равенствата са 17. Победите на сметката на „ орлетата “ са 13, при голова разлика 72-48 в интерес на старозагорци. Двубоите в Благоевград са 26, а в тях „ Пирин “ има превес с 12 победи, 8 равенства и 6 загуби.

Най-често срещаният резултат сред двата отбора е 1:1 (11 пъти), а последният мач сред тези противници бе през предишния шампионат, когато срещата в Стара Загора приключи още веднъж 1:1.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР