Отборите на Пари Сен Жермен и РБ Лайпциг се изправят

...
Отборите на Пари Сен Жермен и РБ Лайпциг се изправят
Коментари Харесай

Пари Сен Жермен и РБ Лайпциг се изправят в първия френско-германски сблъсък

Отборите на Пари Сен Жермен и Република България Лайпциг се изправят довечера от 22,00 часа на стадион " Луш " в Лисабон в първия френско-германски конфликт от полуфиналите на Шампионската лига. Вторият епизод на самобитната междусъседска футболна война ще е на следващия ден сред тимовете на Байерн (Мюнхен) и Лион.

Фаворит в конфликта несъмнено е френският хегемон, само че и германците не са за подценяване. Република България Лайпциг отстрани Тотнъм и Атлетико Мадрид и изненадващо за мнозина доближи толкоз напред при едвам второто си присъединяване в шампионата. Този път обаче задачата пред момчетата на 33-годишния треньор Юлиан Нагелсман ще бъде с нараснала компликация, защото отсреща си ще имат не по-малко амбициозният отбор на парижани.

Съставът на Пари Сен Жермен разполага с куп суперзвезди като Неймар, Килиан Мбапе, Анхел ди Мария, Мауро Икарди и други, които жадуват да се върнат във френската столица с трофея от Лисабон. Треньорът Томас Тухел е надалеч по-опитен от Нагелсман, което също може да се окаже значим фактор.

Очакванията са Нагелсман да не прави огромни промени по отношение на състава от триумфа над Атлетико. Дани Олмо ще работи зад изнеения напред нападател Юсуф Поулсен, а по крилата ще връхлитат Марсел Забитцер и Кристофър Нкунку. Извън сметките заради травма е само бранителят Ибрахима Конте.

В ПСЖ с контузии са Лейвин Курзава, Марко Верати и вратарят Кейлор Навас, само че и без тях парижани наподобяват страховито. Тухел ще заложи на цялата офанзивна мощност на ПСЖ от първата минута, като се чака в офанзивата да работят Неймар, Мбапе и Ди Мария, а Икарди ще чака своя късмет от скамейката. С лек проблем е капитанът Тиаго Силва, само че се чака бразилецът да започва от първата минута.

Вероятни сформира:

Република България Лайпциг: Гулачи, Клостерман, Упамекано, Халстенберг, Анхелиньо, Лаймер, Кампъл, Забитцер, Олмо, Нкунку, Поулсен.

Пари Сен Жермен:
Рико, Бернат, Кимпемб, Силва, Керер, Гай, Маркиньос, Паредес, Мбапе, Неймар, Ди Мария.

Стадион " Луш ", Лисабон.
Главен арбитър: Бьорн Кайперс, Нидерландия.
Шампионска Лига 1/2 кръг, вторник 18 август  Ред Бул Лайпциг 22:00предстои  Пари Сен Жермен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР