Отборите на Несебър и Бдин (Видин) са новите членове на

...
Отборите на Несебър и Бдин (Видин) са новите членове на
Коментари Харесай

Несебър и Бдин си спечелиха промоция за Втора лига

Отборите на Несебър и Бдин (Видин) са новите членове на Втора лига от сезон 2023/24, откакто завоюваха кръг преди края шампионатите в своите групи на Трета лига.

Несебър съкруши през днешния ден Левски (Карлово) с 5:0 на собствен терен и събра 83 точки след 37 кръга в Югоизточната Трета лига. По същото време преследвачите от Гигант (Съединение) направиха 1:1 с Ямбол на собствен терен и имат 78.

Валентин Сливов и плеймейкърът Хидайет Хюсеин вкараха преди почивката, а през втората част точни бяха Кристиян Парашкевов, Генчо Далев и капитанът Трайо Грозев, който е и голмайстор на групата с 26 попадения. За последно ОФК Несебър игра във Втора лига през сезон 2018/19 и в този момент се завръща след четири години при дилетантите.

Несебърлии бяха водачи в класирането и на полусезона, само че напролет позволиха серия от неудачи и в един миг сдадоха върха на " колосите ". Симпатичният отбор от Съединение, който стана прочут в цялата страна с бойката си игра против ЦСКА за Купата на България, може да се гордее, че има позитивен баланс против всички тимове от челото, включително и против Несебър. За тях и амбициозният им треньор Георги Мечечиев остава опцията да влязат следващата година, защото организацията в клуба им се усъвършенства, а от лятото ще бъдат подкрепени от още спонсори.

Бдин (Видин) също доминираше през по-голямата част от шампионата в Северозападната Трета лига и през днешния ден узакони промоцията си с триумф с 3:2 над Боруна (Царева ливада) като посетител. Така видинчани събират 73 точки и кръг преди края са недостижими за преследвача Локомотив (Горна Оряховица), който има 69.

По този метод бдинци ще играят в професионалния футбол за първи път от 13 години насам. Последното им присъединяване е през 2009/2010 в Западната Б група, където приключват 15-и и изпадат. Следват банкрут, изваждане в регионалните дивизии и сложни сезони в Трета лига, с цел да се стигне до сегашната промоция.

Другите два тима, които от есента ще играят във второто равнище, са Марек (Дупница) от Югозапада и Черноморец (Балчик) от Североизточната група.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР