Отборите на Наполи и Ювентус се изправят в ожесточен сблъсък

...
Отборите на Наполи и Ювентус се изправят в ожесточен сблъсък
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Наполи - Ювентус, съставите

Отборите на Наполи и Ювентус се изправят в яростен конфликт на върха в Серия А. Двубоят сред партенопеите и „ бианконерите “ стартира в 21:45 часа на „ Диего Армандо Марадона “ и ще може да го наблюдавате директно в ефира на MAX Sport 3. Главен арбитър на срещата в Неапол ще бъде Даниеле Довери.

Южняците са водачи в класирането с 44 точки – седем повече от Ювентус и шампиона Милан. Въпреки загубата от Интер незабавно след паузата за Мондиал 2022, момчетата на Лучано Спалети се събраха. Още в идващия си мач те се реваншираха, побеждавайки Сампдория на „ Луиджи Ферарис “ с 2:0.

Добрата вест за „ адзурите “ е, че в състава няма нито контузени, нито осъдени футболисти и всички играчи са разполагаем за дуела с торинци, който може да се окаже жизненоважен за упоритостите им. През първата част от шампионата неаполитанци се обявиха като кандидат за купата и въпросите са точно дали отборът ще успее да придвижи формата си и през пролетния дял, наред с тежката си януарска стратегия, в която следва и мач с Рома след 2 седмици.

Гостът Ювентус изпраща доста друга акция до момента. „ Старата дама “ не потегли по никакъв начин добре и в Серия А, и в Шампионска лига, откъдето отпадна безславно. В момента обаче „ черно-белите “ са в удивителна серия и наваксаха пасива до челото. Те са с 8 следващи турнирни победи, а по-впечатляващото е, че тези триумфи са гарнирани с толкоз на брой сухи мрежи.

За Макс Алегри е ясно, че няма да може да разчита на няколко души, измежду които Пол Погба, който още не може да облече екипа на Юве за повторно. Останалите с контузии са Душан Влахович, Леонардо Бонучи, Матиа Де Шилио, Хуан Куадрадо и Кайо Жорже.

Какво ще забележим в конфликта на най-хубавата офанзива в Италия – тази на Наполи, вкарала 39 попадения, против най-хубавата отбрана – тази на Ювентус, позволила едвам 7 гола, ще стане ясно късно довечера.

Стартови сформира:

Наполи:  1. Алекс Мерет, 6. Марио Руи, Мин-Джей Ким, 13. Амир Рахмани, 22. Джовани ди Лоренцо, 20. Пьотр Жиелински, 68. Станислав Лоботка, 99. Андре Замбо Ангиса, 77. Хвича Кварацхелия, 9. Виктор Осимен, 21. Матео Политано

Треньор:  Лучано Спалети

Ювентус:  1. Войчех Шчесни, 12. Алекс Сандро, 3. Бремер, 6. Данило, 17. Филип Костич, 25. Адриен Рабио, 5. Мануел Локатели, 8. Уестън МакКени, 7. Федерико Киеза, 22. Анхел Ди Мария, 14. Аркадиуш Милик

Треньор:  Масимилиано Алегри
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР