Отборите на Монако и Олимпик Лион сътвориха изумителен спектакъл в

...
Отборите на Монако и Олимпик Лион сътвориха изумителен спектакъл в
Коментари Харесай

Лион екзекутира Монако за Купата в страхотно зрелище

Отборите на Монако и Олимпик Лион сътвориха удивителен театър в своя 1/16-финал за Купата на Франция. На „ Стад Луи II” триумфално ръце подвигнаха гостите след трагична победа с 3:2.

Головото шоу започва още в 13-ата минута. Тогава „ монегаските” получиха правото да изпълнят директен свободен удар в половината на Лион и Фабиньо центрира точно към точката на дузпата. Там Стеван Йоветич взе високата топка и с глава нанесе прекрасен изстрел, който не остави шансове за вратаря Антони Лопес – 1:0.

Лион съумя да реализира цялостен поврат единствено в границите на 4 минути. Бертран Траоре бе индивидът, който даде звук в 21-ата, като изпревари Андреа Раджи за един противоречив пас на Кени Тете в пеналта. Бившият състезател на Челси с грациозен финт трансферира топката над италианския бранител, а след това я прати безкомпромисно в мрежата с диагонален шут – 1:1.

В 25-ата минута отбраната на Монако се изложи доста съществено. Като за начало Мемфис Депай съумя прекомерно елементарно да получи в наказателното поле, след което се обърна и шутира. След рикошет топката закупи неприятна парабола и кацна върху напречната греда, само че се върна към терена. Вратарят Диего Беналио се удари неприятно в страничния дирек в опита да я стигне, а Мариано Диас я резервира да не напусне очертанията на терена. В този момент Джибрил Сидибе дойде и вместо да почисти, запрати кълбото в личната си мрежа – 1:2.

След паузата единствено 10 минути бяха нужни на „ хлапетата” да усилят задатъка си. Бертран Траоре получи топката на левия фланг, подвигна взор и видя къде в наказателното поле се намира Мариано Диас. Последва точно центриране, а доминиканският нападател с глава прониза аварийния пазач Сейду Си, който размени Беналио на почивката – 1:3.

Монако се подвигна на взлом в последните минути и съумя да понижи пасива си в 71-ата. След продължителна офанзива, пренесла се отляво, Балде Кейта получи изострен пас в наказателното поле. Сенегалецът хубаво се извъртя и на собствен ред подаде към включващия се от втора позиция Рони Лопес, а той с прекрасен шут означи за 2:3.

Двубоят можеше да стигне и до продължения, но домакините нямаше късмет в добавеното време към постоянните 90 минути. В него централният защитник Камил Глик сподели силата си при статичните положения и се извиси, с цел да засече с глава. Изстрелът му за жалост на домакинските последователи срещна лявата греда и по този начин Лион продължи в идната фаза на шампионата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР