Отборите на Монако и Макаби Тел Авив излизат един срещу

...
Отборите на Монако и Макаби Тел Авив излизат един срещу
Коментари Харесай

Днес Везенков и компания ще научат съперника си на Финалната четворка

Отборите на Монако и Макаби Тел Авив излизат един против различен за решителния пети мач от четвъртфиналната серия между тях в Евролигата. Монегаските разполагат с домакинско преимущество и заради това ще одобряват израелския си конкурент в зала " Гастон Медсен " в Княжеството довечера от 21:00 часа българско време. Победителят от дуела ще се изправи против Александър Везенков и Олимпиакос на полуфиналите в най-силния клубен европейски шампионат.
 Фантастичен Везенков поведе Олимпиакос към Финалната четворка Фантастичен Везенков поведе Олимпиакос към Финалната четворка
Монако към този момент загуби едно от семействата си на Макаби, откакто още в първия мач си разреши да бъде надвит с 67:79. След това обаче отборът на Саша Обрадович се поправи и изравни серията с успех с 86:74 в мач №2. В Израел се стигна до замяна на победи, като първо Монако се наложи с 83:78 и притисна противника си до стената, само че грандът от Тел Авив реагира по най-хубавия метод и разгроми състезаващия се във френското състезание отбор със 104:69 в четвъртия дуел.

Монако ще се опита да пренапише историята си и да доближи до първо присъединяване на Финалната четворка в Евролигата. През предишния сезон монегаските още веднъж бяха сложени в идентична обстановка, като тогава отстъпиха с 2-3 победи на Олимпиакос на четвъртфиналите. От своя страна пък Макаби ще има опцията да постави завършек на деветгодишната си суша без присъединяване измежду най-хубавите четири, като израелският исполин за последно игра в тази фаза на шампионата през 2014-а, когато подвигна и трофея.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР