Отборите на Миньор 2015 Перник и Шумен поднесоха изненадите в

...
Отборите на Миньор 2015 Перник и Шумен поднесоха изненадите в
Коментари Харесай

Миньор 2015 шокира ЦСКА като гост и му нанесе първо поражение в НБЛ, Шумен също изненада Рилски спортист далеч от дома

Отборите на Миньор 2015 Перник и Шумен сервираха изненадите в съботните дуели от 3-ия кръг на Националната баскетболна лига (НБЛ), побеждавайки като посетители надлежно съставите на ЦСКА и Рилски състезател.

В София баскетболистите на Георги Младенов записаха първия си триумф от началото на сезона след 85:78 против " алените ", за които пък това бе първа загуба през акцията.

Перничани водиха в по-големи интервали от дуела и изцяло заслужиха триумфа си против късата ротация на домакините, които бяха без своите топреализатори Кейлъб Уесън и Георги Боянов.

Тяхното отсъствия повлия съществено на представянето на отбора, воден от Росен Барчовски, който по този начин и не съумя да откри своя темп, до момента в който в това време гостите се възползваха от своите шансове и след по-стабилна игра в последните минути съумяха да стигнат до своя дебютен триумф в НБЛ.

Данило Аранитович приключи с " дабъл-дабъл " за успеха на Миньор 2015 - 22 точки и 11 битки, до момента в който Никола Ивович вкара 17.

За домакините от ЦСКА Маркъс Хамън завърши с 19 пункта, а Александър Радулович добави 18.



По същото време в Самоков отборът на Шумен също сервира изненада, побеждавайки с 86:75 домакините от Рилски състезател.

Гостите владееха самодейността през първото полувреме и водеха с 45:43 на почивката. Баскетболистите на Рилски състезател за малко излязоха напред в третата четвърт, само че шуменци си върнаха преднината преди края на третата четвърт при 63:62, а в заключителните 10 минути удържаха домакинския напън, с цел да стигнат до първата си победа през сезона.

Уилфрид Ликей се отличи с „ дабъл-дабъл “ за Шумен с 26 точки и 10 битки, а за Рилски състезател Алекс Симеонов приключи с 23 точки и 7 битки.

В класирането ЦСКА остава отпред с баланс 2-1, до момента в който Рилски състезател, Шумен и Миньор 2015 са с актив от по една победа и две провали, като заемат надлежно 6-то, 8-о и 9-о място в подреждането.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР