Отборите на Милан и Интер ще се изправят един срещу

...
Отборите на Милан и Интер ще се изправят един срещу
Коментари Харесай

Милан срещу Интер в ключово дерби в Серия А

Отборите на Милан и Интер ще се изправят един против различен в дербито на Милано за 229-ти път в историята. Мачът е през днешния ден от 21:45 часа българско време и може да го наблюдавате в директно предаване по MAX Sport 3. Двубоят на "Сан Сиро " ще бъде с огромно значение освен за достойнството на двата отбора, само че и за борбата за купата в Италия.

Макар и да са минали едвам 11 кръга, първенците от Интер към този момент изостават със седем точки от водачите Милан и Наполи. Победа на "росонерите " ще има разреши да пернат с 10 точки пред градския си противник и да покажат, че през този сезон ще са действителен съперник за купата, откакто през предходната акция те не съумяха да трансфорат положителния си старт в сполучлива офанзива на първото място. От друга страна Интер на Симоне Индзаги обезверено се нуждае от триумф, с цел да се приближи до върха и да не загуби рано шансове за отбрана на шампионския си трофей. Двата отбора са на противоположния полюс в Шампионската лига, където Милан има единствено една точка от четири мача и минимални шансове да продължи към осминафиналите, до момента в който Интер е на втора позиция в своята група със седем точки.

Индзаги няма кадрови проблеми, като Иван Перишич може да се завърне в титулярния състав на обичаната му групировка 3-5-2, а Лаутаро Мартинес и Един Джеко ще си партнират в офанзива. Треньорът на "нерадзурите " ще би трябвало да прави избор сред завърналия се след травма Хакан Чалханоглу и Артуро Видал в центъра на терена, както и Дензъл Дъмфрис и Матео Дармиан на десния бек. За Милан се чака Златан Ибрахимович да размени Оливие Жиру в титулярния състав, а най-вероятно Фоде Бало-Туре ще заеме мястото на санкции Тео Ернандес.

"И двата тима са се трансформирали от последното дерби. Те имат нов треньор, нови играчи. Ние имаме проект и ще се опитаме да го осъществим. Те имат технични и физически мощни играчи. Очаквам мач сред два атакуващи тима, само че отбраната също ще е основна. Вече съм избрал стартовия състав и играчите го знаят ", разгласи треньорът на Милан Стефано Пиоли. "Ще бъде доста под напрежение мач, знаем какво е това дерби. Знаем какъв брой е значимо за нашите почитатели и желаеме да приключим серията от седем мачове по позитивен метод. За подобен мач подготовката се прави сама, виждам централизация и увереност в очите на играчите. Справяме се добре в Шампионската лига и имаме 24 точки от 11 мача в Серия А, тъй че едно доста мощно показване на следващия ден ще бъде спомагателен бонус за увереността ни ", сподели сътрудника му Индзаги.

Вероятни сформира:

Милан: Татарушану, Калабрия, Кяер, Томория, Бало-Туре, Тонали, Кеси, Салемакерс, Диаз, Леао, Ибрахимович

Интер: Ханданович, Шкриниар, Де Врай, Бастони, Дармиан, Барела, Брозович, Чалханоглу, Перишич, Джеко, Мартинес

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР