Отборите на Мидтиланд и Лудогорец завършиха 1:1 в първи мач

...
Отборите на Мидтиланд и Лудогорец завършиха 1:1 в първи мач
Коментари Харесай

Лудогорец издържа на датския натиск и спечели първа точка в Лига Европа

Отборите на Мидтиланд и Лудогорец приключиха 1:1 в първи мач от Група F на Лига Европа. Домакините поведоха още в третата минута с гол на Густав Исаксен, а в 32-ата Кирил Десподов заличи задатъка им.

В началото на втората част Станислав Генчев бе заставен да прави две смени в своя състав, откакто един след различен се контузиха капитанът на " орлите " - Антон Недялков, и създателят на гола Кирил Десподов.

Началото на дуела бе кошмарно за Лудогорец, който инкасира попадение още в третата минута. Евандер изпрати ужасно центриране в наказателното поле, където Густав Исаксен проби и с глава рано-рано разпечата вратата на Кахлина.

Секунди по-късно Исаксен още веднъж опита да заплаши хърватския пазач на Лудогорец, само че прати топката високо над напречната греда.

След четвърт час игра Брумадо напредна добре в наказателното поле на " орлите ", само че бе чудесно затворен от Игор Пластун. Последва мощен изстрел на Алекс Сантана, който обаче се оказа прекомерно неакуратен.

В 20-ата минута Кирил Десподов фаулира създателя на попадението и подари опция на домакините от междинна отдалеченост. Кахлина въпреки всичко внимаваше и улови без проблем.

В средата на първата част Мидтиланд се размина с второ попадение. Жуниньо засече центриране от корнер и игра с глава, само че прати кълбото тъкмо над напречната греда.

Лудогорец съумя да изравни в 32-ата минута с първия си прецизен удар в мача. Бернард Текпетей опита да стреля от границата на наказателното поле, само че кълбото се озова в Кирил Десподов, който реагира съвършено и пусна топката сред краката на Олафсон за шестия си гол в Европа.

Втората част започва с проблеми за капитана на българския първенец - Антон Недялков, което наложи намесата на медицинския екип. В 53-ата минута играчът се свлече на земята и бе наложително сменен от Шакил Пинас.

След час игра терена напусна и вторият капитан на " орлите " - Кирил Десподов, който се сблъска с неприятелски футболист и също даде знак, че няма да успее да продължи срещата.

А рисковите офанзиви на домакините към вратата на Кахлина не стопираха. В 64-ата минута Систо се измъкна от отбраната на Лудогорец и стреля, само че хърватският пазач се намеси безапелационно. Последва нова фантастична интервенция на Кахлина, който протегна лявата си ръка и отрази нов шут на Мидтиланд.

В минутите до края превъзходството на домакините се резервира, като само страхотните намеси на Кахлина опазиха равенството.

Така и двата отбора взеха по точка от дуела на " МСН Арена ". В другия мач от групата Цървена звезда надделя Брага и оглави краткотрайното класиране.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР