Отборите на Мексико и САЩ се присъединиха към финалистите на

...
Отборите на Мексико и САЩ се присъединиха към финалистите на
Коментари Харесай

Още два отбора си осигуриха място на Световното

Отборите на Мексико и Съединени американски щати се причислиха към финалистите на Мондиал 2022 в Катар, който ще се организира в края на годината.

В последния кръг от квалификациите в Северна Америка (зона КОНКАКАФ), Мексико победи Салвадор с 2:0 и зае второто място в крайното класиране с 28 точки. Мексиканците изковаха триумфа си през първата част, когато означиха и двете попадения. Уриел Антуня откри в 17-ата минута, в края на полувремето нападателят на Уулвърхамптън Раул Хименес оформи крайния резултат.

През втората част играта още веднъж се водеше главно в половината на гостите, само че нови голове нямаше. За Мексико това е осмо следващо класиране на международни шампионати и общо 17-о в историята.

В същото време Съединени американски щати загуби с 0:2 като посетител от Коста Рика, само че резервира третото място и директното класиране. И двата тима имат по 25 точки, само че Съединени американски щати е с по-добри индикатори. Единственият вид пред Коста Рика за непосредствено класиране беше загуба на Мексико от Салвадор, само че това не се случи. Съединени американски щати се нуждаеха единствено от точка и стартираха доста интензивно, само че вратарят Кейлор Навас беше непробиваем. Резултатът се резервира до почивката, а след паузата в границите на осем минути паднаха и двата гола.

В 51-ата Хуан Пабло Варгас откри с глава. Гостите още не се бяха съвзели от шока, когато Антони Контрерас удвои и оформи крайния резултат. В 79-ата минута Кейлор Навас беше изваден от игра заради травма, само че съотборниците му опазиха резултата.

Сега на Коста Рика следва бараж против представителя на Океания Нова Зеландия, като срещата ще е на 13 или 14 юни.

В другите мачове от последния кръг Ямайка победи Хондурас с 2:1, а Панама завоюва с 1:0 вкъщи против към този момент класиралият се на Мондиала тим на Канада.

Така всички домакини на Мондиала през 2026г. се класираха за Катар. След четири години Световното ще се организира в Съединени американски щати, Канада и Мексико.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР