Отборите на Мексико и Панама ще се изправят един срещу

...
Отборите на Мексико и Панама ще се изправят един срещу
Коментари Харесай

Мексико и Панама ще спорят за трофея от Голд къп

Отборите на Мексико и Панама ще се изправят един против различен във финала на най-престижната континентална конкуренция в зона КОНКАКАФ Голд къп.

В първия полуфинал панамците надиграха един от домакините на шампионата Съединени американски щати в трагичен дуел, игран в Сан Диего. Двата отбора не съумяха да се победят в постоянното време, само че всичко най-интересно бе непокътнато за продълженията.

Иван Андерсон изведе Панама напред в резултата с гол в 99-ата минута, само че в 105-ата Жесус Ферейра възвърне равенството. В последна сметка се стигна до дузпи, в които съдбовния пропуск за американците направи Кристиан Ролдан при шестите осъществявания, а по-късно Адалберто Караския бе прецизен от бялата точка, класирайки панамците за финала.



Малко по-късно своето място в разногласието за трофея си подсигурява и състава на Мексико, който надделя с класическото 3:0 Ямайка. Точни за " ацтеките " бяха Хенри Мартин, Луис Чавес и Роберто Алварадо.

По този метод мексиканците доближиха до своя 11-и край на Голд къп, като досега страната има 8 извоювани трофея. От друга страна Панама към момента няма успех в шампионата, защото загуби и двата си финала до момента през 2005-а и 2013-а година.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР