Отборите на Манчестър Юнайтед и Тотнъм играят при в ключов

...
Отборите на Манчестър Юнайтед и Тотнъм играят при в ключов
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Манчестър Юнайтед 2:1 Тотнъм, Роналдо влезе в историята

Отборите на Манчестър Юнайтед и Тотнъм играят при в основен дуел в борбата за топ 4 във Висшата лига. Кристиано Роналдо откри в 12-ата, а Хари Кейн изравни в 35-ата минута, когато беше прецизен от дузпа. Отново Роналдо обаче изведе домакините напред в 38-ата минута. Срещата от 29-ия кръг на шампионата може да я наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 2 , както и онлайн на платформата.

„ Червените дяволи “ заемат петата позиция преди тази среща с 47 точки, на една от четвъртия Арсенал, който обаче е с три мача по-малко. „ Шпорите “ обаче също не са надалеч, като се намрат на седмо място с 45 пункта.

Наставникът на „ алените дяволи “ Ралф Рангник е подхванал пет промени в съпоставяне със загубата от Манчестър Сити с 1:4. Давид Де Хеа стартира като титуляр, макар че по-рано през днешния ден се появиха информации, че е дал позитивен резултат на теста за ковид. Оказа се обаче, че резултатът е бил подправено позитивен.

Бруно Фернандеш е навън поради болест, само че Кристиано Роналдо се завръща измежду титулярите. Диого Далот и Рафаел Варан заменят Аарън Уан-Бисака и Виктор Линдельоф. Скот МакТономей пък е контузен, като вместо него от първата минута започва Неманя Матич. Маркъс Рашфорд пък заменя Антъни Еланга.

Антонио Конте е направил единствено една смяна, като Серхио Регилон заменя Райън Сесеньон. В офанзива работи Хари Кейн, който е подкрепян от Хюн-Мин Сон и Деян Кулушевски.

/ /

„ Червените дяволи “ стартираха по-силно дуела и пробваха няколко рискови офанзиви. В седмата минута Кристиано Роналдо опита нещо приблизително сред удар и подаване отдясно в наказателното поле, само че неопределено.

Две минути по-късно португалецът претендираше за дузпа, откакто негов удар срещна ръката на Ерик Дайър. Сигнал обаче не последва, а системата ВАР също не промени решението на основния арбитър.

В 12-ата минута обаче отбраната на Тотнъм не игра по най-хубавия метод в личната си половина, като Фред комбинира с Роналдо, който имаше голямо пространство и със страховит изстрел от към 25 метра прати топката в горния десен ъгъл на вратата на Юго Лорис – 1:0.

That man, again. |
— Manchester United (@ManUtd)
След попадението обаче „ шпорите “ заиграха по-добре и на собствен ред сътвориха няколко рискове пред вратата на Давид Де Хеа.

В 17-ата минута Пиер-Емил Хойберг открадна топката от Неманя Матич, след което стреля пред дъгата на наказателното поле, само че право в ръцете на вратаря.

Минута по-късно Серхио Регилон откри Хюн-Мин Сон пред наказателното поле, който с едно допиране изведе отляво в него Бен Дейвис, а той стреля тъкмо в близкия на Де Хе. Попаднието обаче не беше зачетено, тъй като имаше засада на уелсеца.

В 26-ата минута Тотнъм изпусна превъзходен късмет да изравни резултата. Сон центрира от ъглов удар на първа греда, където Родриго Бентанкур отклони обратно с глава, където Ерик Дайър нанесе удар с глава, само че Диого Далот почисти от самата голлиния и предотврати сигурен гол.

Гостите съумяха да изравнят резултата в 35-ата минута, когато прецизен от дузпа бе Хари Кейн. В обстановката минута по-рано Деян Кулушевски преодоля Джейдън Санчо отдясно и центрира в наказателното поле, където обаче Алекс Телес игра с ръка и Джонатан Мос отсъди углавен удар. Голмайсторът на „ шпорите “ Кейн нямаше проблем и означи за 1:1.

Манчестър Юнайтед обаче доста бързо отговори и още веднъж излезе напред в резултата. В 38-ата минута Матич изведе Санчо отляво в наказателното поле и англичанинът незабавно пусна паралелен на голлинията пас по земя, където Роналдо засече от границата на вратарското поле за 2:1. Системата ВАР също удостовери попадението. Двата гола довечера бяха под №805 и №806 за португалеца. Така той усъвършенства достижението на чешката легенда Йозеф Бицан, който до момента държеше върха за най-вече голове в публични мачове за клубните си тимове и националния отбор.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР