Отборите на Манчестър Юнайтед и Фулъм играят при резултат 3:1

...
Отборите на Манчестър Юнайтед и Фулъм играят при резултат 3:1
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед пречупи деветима от Фулъм и се класира за 1/2-финалите на ФА Къп

Отборите на Манчестър Юнайтед и Фулъм играят при резултат 3:1 в четвъртфинален мач от ФА Къп. Така " алените дяволи " ще срещнат Брайтън на 1/2-финалите в спор за място на финала в шампионата. 

Александър Митрович изведе напред гостите в 52-ата минута на срещата. Бруно Фернандеш възвърне равенството в 75-ата минута с гол от дузпа. Фулъм остана с двама индивида по-малко. Само две минути по-късно Забитцер донесе цялостния поврат. Крайният резултат бе завършен от Бруно Фернандеш надълбоко в продълженията на дуела. 

Фулъм погледна към вратата на " алените дяволи " в 8-ата минута. Уилиан опита изстрел от далечна отдалеченост, който обаче не затрудни Де Хеа, защото топката прелетя надалеч от задачата. 

В 13-ата минута пък Вут Вегхорст нанесе прецизен удар, само че той бе в средата на вратата и Бернд Лено улови без проблеми. Десет минути по-късно Маркъс Рашфорд насочи рисково центриране навътре в наказателното поле на Фулъм, а с топката на сантиметри се разминаха Вегхорст и Забитцер. 

В 25-ата минута пък Александър Митрович се озова на земята в пеналтерията на " алените дяволи " след конфликт с Лисандро Мартинес. Нападателят изиска дузпа, само че съдията бързо сподели, че такава няма да има. Именно сърбинът съумя да насочи удар с глава след изминаването на половин час игра, само че топката още веднъж мина около вратата на Де Хеа.

Манчестър Юнайтед стигна до отлична опция в добавеното време на първото полувреме, когато Лисандро Мартинес откри Вут Вегхорст с дълго подаване, а той пусна към Мактоминей. Неговият изстрел обаче бе блокиран. 

Втората част стартира добре за Фулъм. Четири минути след подновяването на играта Уилиан опитва шут от отдалеченост, при който Де Хеа трябваше да се намеси ужасно, с цел да резервира нулевото тъждество.

В 50-ата минута пък Александър Митрович откри резултата след безредие при корнер. Топката бе отклонена към нападателя от негов съотборник, а той не сбърка от близо и прати топката в мрежата на " алените дяволи ".

Александър Митрович бе покрай това да удвои преднината на Фулъм и то на два пъти в 66-ата минута. Сръбският нападател стреля с глава след корнер, а Де Хеа се намеси чудесно, с цел да извади топката. След това последва ново центриране, което още веднъж приключи с удар с глава на Митрович, като този път топката мина настрана от вратата. 

Две минути след Санчо опита изстрел от ръба на наказателното поле, а шутът му прелетя надалеч от задачата. Антони изведе точно Санчо в 70-ата минута, а той съумя да финтира и Бернд Лено, което го остави самичък против опразнената врата. Санчо нанесе изстрел, а в последния миг на голлинията се появи Уилиан, който мазета, само че с ръка, което накара основният арбитър да работи. Той отсъди дузпа и даде на Уилиан пряк червен картон. Александър Митрович побесня и влезе в препирня със съдията и си заслужи червен картон. Изгонен бе и треньорът на Фулъм Марко Силва.

Кошмарът за гостите стана цялостен, когато Бруно Фернандеш прати топката в мрежата от бялата точка и възвърне равенството.

Две минути по-късно Санчо изведе Люк Шоу, който проби в наказателното поле на Фулъм и откри Марсел Забитцер, който с триково осъществяване с пета вкара и остществи цялостния поврат.

Дълбоко в продълженията на срещата Бруно Фернандеш оформи крайния резултат 3:1, откакто Фред го откри в наказателното поле на Фулъм, а португалецът шутира мощно, с цел да прати топката в мрежата на Лено за трети път.

FT / МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - ФУЛЪМ 3:1

0:1 Александър Митрович 50'

1:1 Бруно Фернандеш 75'

2:1 Марсел Забитцер 77'

3:1 Бруно Фернандеш 90+6'

Съставите на двата тима:

Манчестър Юнайтед: 1. Давид де Хеа, 29. Аарън Уан-Бисака, 5. Хари Магуайър, 6. Лисандро Мартинес, 23. Люк Шоу, 39. Скот Мактоминей, 15. Марсел Забитцер, 25. Джейдън Санчо, 8. Бруно Фернандеш, 10. Маркъс Рашфорд, 27. Вут Вегхорст

Старши треньор: Ерик загар Хаг

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР