Отборите на Манчестър Сити и Пари Сен Жермен се изправят

...
Отборите на Манчестър Сити и Пари Сен Жермен се изправят
Коментари Харесай

Тази вечер ще разберем името на първия финалист в тазгодишното издание на Шампионската лига

Отборите на Манчестър Сити и Пари Сен Жермен се изправят един против различен в полуфинален мач-реванш от Шампионската лига. След конфликта на " Етихад ", към този момент ще знаем името и на първия финалист в конкуренцията през сегашния сезон.
 Манчестър Сити победи ПСЖ с 2:1
Манчестър Сити поглежда към финала след поврат против ПСЖ

Де Бройне поведе " жителите " към успеха

Първият дуел във Франция предложи много страсти, като " жителите " реализираха поврат и победа с 2:1. В лагерите на двата тима обаче са наясно, че нищо в този колосален конфликт към момента не е решено.
 Гуардиола: Реваншът от полуфиналите постоянно е най-трудният мач от Шампионската лига
Гуардиола: Реваншът от полуфиналите постоянно е най-трудният мач от Шампионската лига

" Предстои огромна борба "

ПСЖ е извънредно постоянен посетител, изключително в Шампионската лига. На 1/8-финала и на 1/4-финала точно успехите надалеч от дума се оказаха решаващи за продължаването на отбора напред. Възпитаниците на Маурисио Почетино отстраниха първа Барселона след победа с 4:1 на " Камп Ноу " и тъждество 1:1 в реванша, а по-късно отстраниха и сегашния притежател на трофея Байерн (Мюнхен) след победа с 3:2 в Германия и загуба с 0:1 на " Парк де Пренс ".

Добрата вест за " принцовете " е обвързвана със завръщането на Килиан Мбапе, който получи контузия в първия дуел. Много ще се разчита и на Неймар. Колин Дагба получи контузия в глезена и съвсем несъмнено отпада от сметките, само че пък Абу Диало е възобновен и се чака да бъде в групата за мача. Наказание поради аления си картон ще изтърпи Идриса Гей.
 Килиан Мбапе е под въпрос за реванша против Манчестър Сити
Мбапе е под въпрос за реванша против Сити

Той е с контузия в десния прасец

Манчестър Сити може да стане 42-ият тим, който да доближи до край в шампионата и трети пореден дилетант след Тотнъм и ПСЖ в последните два сезона. Освен това " жителите " биха били 21-ият тим на край от съществуването на Шампионската лига до момента.

Отборът записа 50-ата си победа в Шампионската лига в първия мач сред двата отбора, като се намира в серия от 6 следващи триумфа в шампионата - най-дългата му такава в историята. Всъщност англичаните нямат загуба в тазгодишното издание на конкуренцията, записвайки 10 победи и 1 реми досега.
 Кевин де Бройне: ПСЖ е необикновен тим, напредъкът ни е добър
Кевин де Бройне: ПСЖ е необикновен тим, напредъкът ни е добър

" Знаехме, че ще има моменти, в които ще страдаме "

В състава на домакините няма особени кадрови проблеми преди мача, като Гуардиола не може да употребява само Ерик Гарсия, който е болен.

Главен арбитър на срещата е Бьорн Кайперс от Нидерландия.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР