Отборите на Лудогорец и Левски се изправят един срещу друг

...
Отборите на Лудогорец и Левски се изправят един срещу друг
Коментари Харесай

Лудогорец и Левски закриват годината с титаничен сблъсък за Купата на България

Отборите на Лудогорец и Левски се изправят един против различен в дуел от осминафиналите на Sesame Купа на България. Дербито стартира в 13:30 часа на стадион " Хювефарма Арена " в Разград, като това е последната публична среща в професионалния футбол за 2022 година.

Залогът е огромен и за двата състава. " Сините " са настоящи носители на Купата и ще създадат всичко допустимо, с цел да защитят оценката. Още повече, че отборът на Станимир Стоилов има минимални шансове за купата, защото зимува на цели 14 точки от краткотрайния водач ЦСКА - София. 
Лудогорец пък изостава единствено на една от първото място, само че не e вдигал Купата на България от 2014 година.
 Стоилов: Очаквам оптимално себераздаване от футболистите, желая да играят в жанр Левски Стоилов: Очаквам оптимално себераздаване от футболистите, желая да играят в жанр Левски
Очаква се Станимир Стоилов да заложи на съвсем същия състав, който изигра мощен мач преди дни в Разград. Тогава отвън 11-те остана бразилският краен защитник Цунами. Той бе съхранен, тъй като висеше с картони. Сега обаче се чака да започва. До последно под въпрос ще е Жереми Петрис. Ако французинът не е подготвен, то като титуляр ще излезе Абдулахи Шеху.
 Левски остави ЦСКА-София на върха през зимата, откакто ВАР бе основно настоящо лице в Разград Левски остави ЦСКА-София на върха през зимата, откакто ВАР бе основно настоящо лице в Разград
Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа също ще направи няколко ротации. Словенският експерт по всяка възможност ще заложи в офанзива на Матиас Тисера, Бърнард Текпетей и Кирил Десподов. Първите двама се появиха след почивката в отсрочения мач от шестия кръг на efbet Лига. Не се чакат обаче други съществени промени в стартовия състав. Възможно е единствено Игор Пластун също да отстъпи своето място на Сисиньо, който да започва като краен защитник, а Антон Недялков да стартира в центъра на защитата. 
 Шимунджа застрашен с уволняване при загуба от Левски Шимунджа застрашен с уволняване при загуба от Левски
Лудогорец се намира в серия от 20 следващи турнирни дуела, в които не е допускал загуба от Левски. В тях разградчани реализираха 15 триумфа и 5 равенства. Ситуацията за Купата на България е малко по-различна, откакто през предишния сезон Левски отстрани " орлите " на полуфиналите след две победи - 3:2 в Разград и 1:0 в София.

ЛУДОГОРЕЦ - ЛЕВСКИ 

Вероятни сформира:

Лудогорец (4-2-3-1): Падт, Фон Витри, Вердон, Недялков, Сисиньо, Нареси, Пьотровски, Текпетей, Каули, Десподов, Тисера

Левски (3-5-2): Андреев, Кордоба, Сундберг, Ван дер Каап, Шеху, Кръстев, Краев, Миланов, Цунами, Уелтон, Роналдо 

Стадион: " Хювефарма Арена "
Главен арбитър: Георги Давидов
Начало: 13:30 часа
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР