Отборите на Лудогорец и Левски се изправят един срещу друг

...
Отборите на Лудогорец и Левски се изправят един срещу друг
Коментари Харесай

Лудогорец и Левски слагат край на шампионата за тази година

Отборите на Лудогорец и Левски се изправят един против различен в последния турнирен мач в efbet Лига за календарната година. Двубоят се води от шести кръг на шампионата и трябваше да се играе през август месец, само че поради присъединяване и на двата отбора в евротурнирите срещата бе отсрочена за по-късен стадий, който идва през днешния ден. Мачът на “Хювефарма Арена ” стартира в 15:00 часа и ще бъде управителен от съдията Станислав Тодоров. Само три дни по-късно - на 4 декември двата отбора ще играят още веднъж - този път от осминафиналите за Купата на България.

Двубоят ще дефинира зимния отличник в шампионата, като сега Лудогорец е на втора позиция с 42 точки, до момента в който водачът ЦСКА - София е с 44 точки, само че “орлите ” са с мач по-малко и в случай че победят “сините ”, ще зимуват на върха. При триумф на гостите или тъждество “червените ” ще посрещнат 2023 година преди всичко.

Левски от своя страна е заема шеста позиция с 29 точки. При триумф играчите на Станимир Стоилов ще се изравнят с петия Славия и ще са на четири точки от третия ЦСКА 1948.
 Шимунджа за Левски: Много първокласен противник, един от най-големите клубове Шимунджа за Левски: Много първокласен противник, един от най-големите клубове
Лудогорец няма съществени кадрови проблеми и наставникът Анте Шимунджа ще може да употребява всички съществени футболисти. С проблеми е националът Иван Йорданов, който получи контузия по време на срещата за Купата на България против Розова котловина.
 Мъри: Искам да повторим последните мачове с Лудогорец Мъри: Искам да повторим последните мачове с Лудогорец
В Левски има повече проблеми с контузени, като с изключение на трайно контузеният Билал Бари, отвън сметките е и вратарят Николай Михайлов. С проблеми в последните дни бе и Ноа Сонко Сундберг, само че упованията са, че бранителят ще може да играе. Същото се отнася и за Жереми Петрис, само че и двамата са в групата за срещата. В състава към този момент е и Илиян Стефанов, който дълго време лекуваше травма в глезена.
 Левски търси първа победа над Лудогорец от 6 години Левски търси първа победа над Лудогорец от 6 години
Разградчани са в убийствена серия против “сините ” са турнирни срещи. Левски няма победа над Лудогорец в цели 19 срещи, като последният триумф на отбора от “Герена ” е отпреди повече от шест години, когато през 2016-а Божидар Краев отбелязва победния гол за 1:0. За Купата на България обаче Левски има много повече триумф против Лудогорец напоследък. През предходната година двата тима се срещнаха на полуфиналите и отборът от София победи на два пъти - 3:2 в Разград и 1:0 в София. Последно двата състава се срещнаха за Суперкупата през септември, като тогава в постоянното време дуелът приключи наедно 2:2, само че при дузпите “орлите ” бяха по-точни и взеха трофея.

ЛУДОГОРЕЦ - ЛЕВСКИ 

Вероятни сформира:

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Падт; Фон Витри, Вердон, Недялков, Сисиньо; Пьотровски, Нареси; Текпетей, Каули, Десподов; Тисера
Старши треньор: А. Шимунджа

ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Андреев; Галчев, Сундберг, Кордоба, Цунами; Краев, Кръстев; Роналдо, Г. Миланов, Уелтон; И. Попов
Старши треньор: С. Стоилов

СЪДИЯ: Станислав Тодоров
СТАДИОН: " Хювефарма Арена "
НАЧАЛО: 15:00 часа
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР