Отборите на Лудогорец и Левски се изправят един срещу друг

...
Отборите на Лудогорец и Левски се изправят един срещу друг
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Лудогорец vs Левски 1:2, двата отбора с 10 човека

Отборите на Лудогорец и Левски се изправят един против различен в завладяващ първи 1/2-финален мач от SESAME Купа на България и играят. Кирил Десподово откри резултата в 11-ата минута, а Драган Михайлович изравни в 52-ата минута. Шест по-късно Билал Бари оформи цялостния поврат за "сините ".

Осем по-късно Цунами опита упорит изстрел от сериозна отдалеченост при свободен удар, само че Слуга се намеси и улови, откакто ударът на бразилеца не бе заплашителен. В 24-ата минута Кирил Десподов, Рик и Каули оформиха добър "триъгълник " вляво по нападението на "орлите ", а някогашният състезател на Падерборн се освободи и центрира през Килиан ван дер Каап за Сотириу, само че Андреев протегна ръка и спря топката. В 28-ата минута Алекс Сантана смъкна топката за Каули Оливейра, само че неговият опит отлетя настрана от "синята " врата. Малко по-късно Рик Джонатан от Лудогорец трябваше да получи здравна помощ, откакто извърши нарушаване против Сонко Сундберг при опит за преса, само че бразилецът стана да продължи игра, след което Стоянов му сподели жълт картон.

В идващите секунди Драган Михайлович насочи страховит изстрел с десния крайник и затрудни оптимално Симон Слуга, който реагира и боксира настрана. Топката попадна у Филип Кръстев, който трябваше да мине през Кирил Десподов и го стори, само че по-късно реши да пада за дузпа, а симулацията му беше прекомерно очевадна, с цел да накара Ивайло Стоянов да се колебае в решението си.

Още със старта на втората част Лудогорец имаше две опция. Първо Сотириу пусна вдясно за Десподов, който опита да откри Шоу, само че Кръстев мазета в ъглов удар. След него №11 на Лудогорец подаде към Сотириу, чийто удар с глава профуча настрана от вратата на Пламен Андреев. В ответната офанзива Уелтън проби отляво и шутира от дребен ъгъл, само че се наложи на Симон Слуга да избива в ъглов удар.

Шест след подновяването Драган Михайлович центрира отдясно в наказателното поле на "орлите ", а в защитата на домакините се получи блъсканица и топката потегли към Илиян Стефанов, който потегли да приключва, само че Сантана блокира удара му. В ответната офанзива Левски към този момент изравни. Хосе Кордоба подаде вляво към Цунами, а той незабавно видя вляво сънародникът си Уелтън. Бразилецът шутира мощно отляво по диагонала, а Слуга вляво, където беше Драган Михайлович, който шутира без да си наглася топката и я прати във вратата на първенеца - 1:1.

В идната офанзива Левски можеше да стигне до цялостен поврат. Уелтън и Цунами продължиха "да се вихрят " по левия фланг на "синьото " нахлуване и Цунами искаше да подаде към Илиян Стефанов. Там беше Антон Недялков, който блокира топката, само че тя заплашително се насочи към вратата на Лудогорец, която бе "оголена " от Слуга, само че Пластун с глава я прати в корнер. След него се видя удар на Михайлов от отдалеченост, само че настрана.

Секунди по-късно Левски стигна до следващата си преференциална опция. Уелтън стреля мощно от дъгата на наказателното поле, но Слуга с ръце мазета настрана. Кръстев центрира от корнер, а топката попадна в Сонко Сундербг, който опита да приключи нападението, само че защитник на Лудогорец с тяло мазета топката. След корнера "сините " вкараха втори гол. Кръстев достави за Сонко Сундберг, а бранителят смъкна с глава на "далечна " греда за Билал Бари, който от близко нямаше по какъв начин да сбърка - 2:1 за Левски.

Реакцията на Шимунджа беше мигновена, а Спас Делев размени Рик Джонатан, а Жан Карничник размени на десния фланг на защитата на "орлите " Сисиньо. След 70-ата минута на "Хювефарма Арена " натискът на гостите от столицата се притъпи и Лудогорец пое контрола върху топката.

В 78-ата минута запасите Делев и Доминик Янков комбинираха ужасно отдясно, а Янков финтира с лекост Цунами. Последва центриране към Десподов, което бе пресечено от защитник на "сините ", а кълбото се върна у Делев. Опитният нападателен български футболист не се посвени да шутира от отдалеченост, само че Пламен Андреев с върха на пръстите си мазета в ъглов удар.

Преди осъществяването му обаче Антон Недялков и Хосе Кордоба се сдърпаха в наказателното поле на Левски, а реферът Ивайло Стоянов ги изгони и двамата. В паниката и Пиерос Сотириу получи жълт картон.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР